Каракачанов определи Плевнелиев като най-слабия президент досега, а ГЕРБ - като гордост

OFFNews 18 януари 2017 в 15:35 9608 6

След речта на президента Росен Плевнелиев и в самия край на мандата му народните представители дадоха своята оценка за неговото управление. 

"Много слаб президент. Росен Плевнелиев е най-слабият държавен глава, който сме имали" Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Мислите ли, че президентът на България трябва да дава съвети на американския и руския презент каква политика да водят“, коментира Каракачанов. Според него външната политика трябва да се води малко по-скромно, а не с клишета.

"Росен Плевнелиев запази това, което е най-силното негово качество - да има собствена позиция, да бъде равно отдалечен от всички политически формации, въпреки че ГЕРБ го номинира за президент през 2011 година.", това коментира  от своя страна председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него Плевнелиев понякога е взимал решения против волята на парламентарното мнозинство.

„Самият факт, че успя да състави 2 служебни кабинета, да се проведат парламентарни избори, и от 2014 година вече страната ни да бъде много по-стабилна от тежката изолация, в която изпадна 2013 и 2014 година показа, че президентът Росен Плевнелиев действително е българският президент, с който всички трябва да се гордеем“, обясни Цветанов.

Според Жельо Бойчев от БСП Росен Пленвелиев не е успял да излезе от зависимостта си от ГЕРБ и Бойко Борисов, но заслужава адмирации, че не се кандидатира за втори мандат. 

"Президентът не можа да се отърси от партийния си произход и да покаже надпартийност и всичко онова, което би било добро за българските граждани". Това каза народният представител от ДПС Янко Янков. По думите му президентската институция не може да се похвали с нито един вътрешнополитически ход, който да генерира стабилност в държавата и политическата система. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

18.01 2017 в 16:01

... или с уговорки да не се закачат бизнес-партньори.

Дядо Попе, ами ходенето "на крака" в централата на австрийското частно дружество? Президент на една страна отиде на крака при изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц заради едни "соларни паркове".

15914

1

поп Дръвчо

18.01 2017 в 15:48

Плевнелиев си е типичен калинков гербер ама спрямо предишните на поста може да се брои и като по-малко зло. Поне не се прочу като бракониер или с уговорки да не се закачат бизнес-партньори.

Каракачанов си заработва рублите и мнението му не е интересно.