Капон: Народът не вярва на сълзите на Борисов

OFFNews 29 януари 2015 в 10:10 3736 9

Капон: Народът не вярва на сълзите на Борисов

Народът не вярва на сълзите на Борисов. Това заяви председателят на Единната народна партия Мария Капон в сутрешния блок на Нова "Здравей, България". Коментарът ѝ беше направен във връзка с твърденията на премиера Бойко Борисов, че се готви конспирация за свалянето му.

"Думите на Борисов показват пълната му немощ и неговия страх. Той трябва да казва изреченията докрай - от кого е бил свален преди, кой е в дъното на конспирацията срещу него", изтъкна Капон.

Във връзка с недоволството на гражданите срещу ЕРП-тата по повод двойните фактури за ток, икономистът Владимир Каролев заяви: "Аз не вярвам в теории на конспирациите".

В ефира на живо от Габрово недоволни абонати показаха сметките си за ток.

"Бизнесът на EVN и ЧЕЗ в България е под 1% от бизнеса им в 11 европейски страни. Трябва много да не мислиш, за да си на мнение, че тези компании са дошли тук да крадат клета майка България", допълни той.

"ЕРП-та ток не продават и фактури не издават. Те са тези, които поддържат мрежата. Проблемът е само за 5% от клиентите на ЕНЕРГО-ПРО, а покрай това другите две компании също влязоха в кюпа. Според мен основният проблем е в регулатора ДКЕВР и там има купени хора", изтъкна икономистът.

Капон не се съгласи с твърдението му. Тя допълни, че "не е нормално административно някой да казва защо цената на тока трябва да се качва или да се сваля".

"Определени олигарси, които държат части от енергетиката на България, имат своето политическо влияние. Нека видим как стават гласуванията в парламента”, заяви тя, давайки пример с партия „Лидер” и Ковачки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!