Кънев разкри нагласена поръчка за чистотата във Варна (видео)

OFFNews 07 март 2016 в 11:45 8780 9

Премиерът Бойко Борисов да спре нагласена поръчка за почистването и сметоизвозването във Варна, призова лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той настоява разследващите да проверят възложителите, както и причините, поради които КЗК не е спряла поръчката. 

С 20 милиона лева ще бъдат ощетени данъкоплатците, ако обществената поръчка за "Събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване на територията на Община Варна по обособени позиции" бъде осъществена, разкри Кънев.

Две фирми печелят по 100 от 100 възможни точки за техническите параметри на офертите, което на практика предрешава надпреварата, обясни Кънев. Останалите участници получават между 25 и 52 точки. След отварянето на ценовите оферти обаче става ясно, че Консорциум Варна 1 и "ЗМБГ" са дали най-високи цени - с 40 на сто нагоре от конкурентите си в конкурса. 

Консорциум Варна 1  съставен от две фирми - "Ай Ес Ви Трейд" АД и "Нелсен Чистота" ООД, втората част от "Титан Интернешънъл Холдинг" и "Титан АС", коядо до момента се грижи за чистотата на три варненски района - Младост, Аспарухово и Одесос. Консорциумът е получил 100 точки за Младост, Владиславово и Аспарухово. 

ЗМБГ пък е "отличник" за Одесос и Приморски.

По време на поръчката е сменен и съставът на тръжната комисия, допълни Радан Кънев.  

Двете фирми участват само в районите, които печелят и на практика не се конкурират. "Много любопитен факт е и свързаността на тези два "отлични" участника с "Титан", в която собственост имат и двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви", пише в съобщение, раздадено на журналистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!