Кънев: Пиянското слово на Доган показва, че от Местан нищо не зависи

OFFNews 22 декември 2015 в 18:13 24914 27

Снимка БГНЕС, Архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Можем да гледаме по два начина на речта на Ахмед Доган. Единият е, че един човек се е напил и е наговорил много сложни думи, като това няма да е за първи път в неговата кариера. Това дава много сериозно политическо послание", заяви пред bTV лидерът на ДСБ Радан Кънев относно новогодишната реч на Доган пред активисти на партията.

В речта си Доган обявява, че Местан е направил грешка за декларацията на ДПС след свалянето на руския изтребител Су-24.

Според него словото показва, че ДПС трябва да се върне към старите си корени да обслужва руската мафия и интереси. Кънев обяви още, че ДПС винаги е обслужвала чуждия интерес, но това обикновено не е бил интересът на Турция. “Единствено през последните 3-4 години ДПС имаше лукса да обслужва протурския интерес заради сближаването на Анкара и Москва”, смята лидерът на ДСБ. По думите му от речта на Доган става ясно, че Лютви Местан не е главата на ДПС и от него нищо не зависи.

"Всички красиви приказки на Местан за евроатлантическата либерална ориентация на ДПС рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер. Това е реалността в българската политика", добави Кънев.

Според него така се вижда кой всъщност управлява. "Така си обясняваме нещо изключително важно и то е как така една година Местан беше страшният проевропеец, а през това време медиите на неговия депутат Делян Пеевски бълваха най-долнопробна руска пропаганда, съчетана с най-долнопробна пропаганда срещу всеки опит за реформа на българското управление”, каза Кънев.

"Синият" лидер коментира и решението си да мине в опозиция. "Не знам защо има изненадани. През юли казах, че ако не се стигне до съгласие за съдебната реформа, аз имам лично решение и то е, че не мога да бъда част от мнозинството. Това го повтори няколко пъти през годината", коментира Кънев.

Според него за да е изненада, неговото изказване е било прието от обществото като блъф. "Аз никога не блъфирам", категоричен беше той.

По думите му решението Реформаторският блок да остане във властта е наивно. "Като изключим няколкото души, които са се вкопчили във властта, останалите са подведени”, смята Кънев.

Той потвърди, че ще изгради нов десен проект, който ще е открит към всичките му досегашни партньори с изключение на “откровените предатели и реликвите от миналото”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!