Извънредното положение в Турция остава, докато няма "мир и просперитет"

OFFNews 21 май 2017 в 18:01 5840 1

Извънредното положение в Турция остава, докато няма

Състоянието на извънредно положение в Турция ще бъде отменено след като в държавата се възстанови мирът. Това съобщава турският вестник Hurriyet, позовавайки се на президента Реджеп Тайип Ердоган. 

Извънредното положение беше обявено след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г.

„Състоянието на извънредно положение бе обявено във Франция при излизането на 15 терористи. В Турция имаше опит правителството на страната да бъде свалено. Как така ще питате относно премахването на състоянието? Няма да се премахне! Докога ли? Докато не постигнем мир и просперитет“, заяви Ердоган по време на конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), съобщава "Фокус".

„Какво ви липсва? Не можете да отидете на работа? Или училищата са затворени? Ние удължаваме състоянието на извънредно положение за мира в нашата страна“, добави той.

Ердоган беше избран за председател ПСР на извънреден конгрес на партията. Това става възможно след приетите промени за разширяване на правомощията на държавния глава. Според старата конституция президентът не може да е член или ръководител на политическа партия, поради което Ердоган напусна ПСР през 2014 г. Той се върна в редиците на партията на 2 май, а от днес вече е и неин председател.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

21.05 2017 в 22:21

Като говорим за „мирния“ Смеаголчо, защо не покажете кадрите от нападение на неговата охрана над протестиращи кюрди във Вашингтон? Да видят хората как се раздава „мир и просперитет“ по ердогански.