Избори за кмет в 5 населени места

OFFNews 19 февруари 2017 в 10:56 3875 0

Частични избори за кмет ще се проведат в 1 община и 4 кметства в страната. Избори за кмет днес ще има в община Кубрат, село Лом Черковна, село Глоджево, село Градница и село Мирянци.

Петима са желаещите поста за община Кубрат - участват Алин Неби, издигнат от ДПС, Орхан Бедиханов - издигнат като независим кандидат за кмет от инициативен комитет, Нина Цонева – издигната от местна коалиция „Време за промяна“, кандидатът на БСП Ганка Георгиева и кандидатът на ГЕРБ Красимир Великов. Причината за предсрочните избори е прекратяването на пълномощията на сегашния кмет Бюрхан Исмаиолов заради влязла в сила присъда.

Двама се борят за кметското място в село Лом Черковна, след като кметът Асан Мустафов почина на 15 септември тази година. В надпреварата ще участват издигнатият от ПП АБВ Йордан Енчев и кандидатът на ПП ГЕРБ Асан Ибрям.

В село Глоджево, община Ветово се провеждат избори, след като кметът Илхан Абтиходжев от ДПС подаде оставка през ноември 2016 г. Трима са кандидатите за кмет на Глоджево - Мустафа Яхя, издигнат от ПП ДОСТ, Адем Хюсеинов Хаджимемишев от ДПС и Ахмед Хюсеин Чилхасан, предложен от Инициативен комитет.

Избори в село Градница се провеждат след като ОИК Севлиево прекрати предсрочно правомощията на избрания през есента на 2015 г. Сезгин Моллов заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на алкохол. Кандидатите за кметския пост в селото са Ани Асенова, издигната от ДПС, кандидатът на БСП Людмила Стайкова и издигнатият от ПП ГЕРБ Момчил Стойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !