Иван Костов: Добре, че не съм Бойко Борисов

OFFNews 08 ноември 2016 в 09:49 23192 94

Най-вероятно изходът на балотажа ще се реши от реалната, не от публичната подкрепа на партиите, издигнали кандидати на първия тур. 

Това коментира бившият премиер Иван Костов по Нова тв. Явлението, което беше силно застъпено в предизборната кампания за президентския вот, е пропагандната агресия, допълни той. 

Той поясни, че пропагандата от страна на кандидатите за държавен глава е била свързана с нелегалните мигранти, членството ни в Европейския съюз и НАТО. "Ние ще съдим за това в каква степен са повлияни от руската пропаганда хората по това дали ще подкрепят Радев, или Цачева", добави Костов. Според него Цачева с говоренето си е по-близо до Брюксел, в периферията на говоренето е Татяна Дончева, докато при Пламен Орешарски тези теми изобщо не са били застъпени. Румен Радев, Веселин Марешки, Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин са много по-близо до позициите на Москва, твърди Костов. 

"Аз си мисля, че президентът по никакъв начин не може да промени курса на България, но че се направи сериозна стъпка към втората цел, а именно – политически да се дестабилизира страната, сега рисковете са изключително високи", посочи Костов. 

Попитан добре или лошо постъпи премиерът Бойко Борисов като не подаде оставка след първия тур, Иван Костов препрати въпроса към министър-председателя.

Най-хубавото е, че не съм нито Бойко Борисов вчера, нито Иван Костов от онзи ден", коментира той по повод това дали трябва или не премиерът да подаде оставка. Според Костов е възможно след президентските избори да се появят нови партии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

91

синя сова

08.11 2016 в 23:49

Слушай,балкански,тази простотия вече съм я чела от "антон".Що си правиш труда да пишеш под много псевдоними?Нали знаеш,че когато някой е боклук,то той си остава такъв,ако ще да си смени 100 пъти ника.DDDD

77927

86

El Commandante

08.11 2016 в 23:08

Чесъне ти коя тема четеш бе тъпак?
 
X

Да помогнем на украинските деца!