Искат комисия за всички поръчки над 19 000 лв. в общинските фирми

OFFNews 26 април 2016 в 14:18 2111 0

Незабавна отмяна на цената на билета от 1,60 искат съветниците в СОС от Коалиция "Сердика" с доклад до председателя на Столичния общински съвет. 

Анета Григорова, Войслав Тодоров и Тодор Цанев се мотивират, че "липсва ясна политика от страна на Столична община за насърчаване използването на градския транспорт от всички граждани на София, отсъстват и мерки за увеличаване на контрола и повишаване качеството на услугата. Смятаме, че вместо да търси средства от приходите от повишения билет за градски транспорт, Столична община трябва да спре изтичането на финанси от Центъра за градска мобилност , чрез преустановяване на съмнителните обществени поръчки и други сделки извършвани там, които доведоха и до серия от оставки в сектора, който очевидно е бил управляван в ущърб на обществото“. 

Цанев, Григорова и Тодоров възнамеряват да атакуват решението на СОС за повишаване на цената на билета и пред Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията. 
Общинските съветници от Коалиция „Сердика“ са съвносители и на предложение за създаване на временна комисия за проверка и контрол на разходването на средства от общинските дружества. Органът ще бъде съставен от общински съветници, независими експерти, представители на граждански и неправителствени организации и журналисти.

Обект на проверка ще бъдат всички обществени поръчки на стойност над 19 000 лева.

Комисията ще осъществява контролната си дейност в рамките на мандата на текущия СОС, пред който ще се отчита на всяко тримесечие. Предложението е внесено с подписите на всички политически сили в Столичния общински съвет, с изключение на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !