Ирина Бокова трета в тайното гласуване за шеф на ООН

OFFNews 22 юли 2016 в 15:50 8661 10

Българският кандидат за поста генерален секретар на ООн Ирина Бокова е на трето място след тайното гласуване в Съвета за сигурност на ООН, което се проведе вчера. 

Бокова е събрала 9 гласа в подкрепа на кандидатурата си, 4 "не окуражавам" и 2 "нямам мнение", съобщи БНТ.

На първо място след първото неофициално гласуване е бившият премиер на Португалия Антониу Гутериш, а на второ - бившият президент на Словения Данило Тюрк. 

Гутериш е получил 12 гласа "окуражавам", нито един "не окуражавам" и три "нямам мнение". Словенецът Данило Тюрк е събрал 11 гласа "за", 2 "не окуражавам" и 2 "нямам мнение". 

Следва Вук Йеремич с 9 гласа "за", но 5 "против" и 1 "въздържал се", Сърджан Керим също с 9 окуражителни гласа, но повече "не окуражавам", Хелън Кларк, Сусана Малкора, Мирослав Лайчак, Игор Лукшич, Кристиана Фигерес, Наталия Герман и Весна Пусич.

Изненада за анализаторите се оказа шестото място за новозеландката Хелън Кларк, която беше сочена за един от фаворити в надпреварата. Анализаторите отбеляза още и факта, че четирима от кандидатите в челната петица са от Източна Европа. 

Тайното гласуване имаше за цел да започне процеса по отсяване на кандидатите. Второто тайно гласуване вероятно ще се състои на 29 юли. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

9

66

22.07 2016 в 22:04

като се има предвид убийственото и родословие

не е требало да е номинирана !

21668

7

Руслан

22.07 2016 в 19:27

Ще дръпне накрая, това е игра на нерви.

63994

6

Red or Dead

22.07 2016 в 18:56


““““....Не става жената и толкоз. ...““““““

А, туй е вън от съмнение, ама това е най-малкият ви проблем....не ли....тя и сталинка не става, ама кво цвърчене щеше да е тук...той и плювню е “проскубано надървено врабче“..ама вие викате, а не бе, той е Царски орел:)))

Става, не става...това е шанс на този пост може би за пръв и последен път да бъде БЪЛГАРИН......ама вие направихте и невъзможното да не се случи......стигнахте до там, да се молите Албания да издигне....сталинка, само и само да не е Бокова......как вам не стидно......

Просто ви сте си “умни...красиви..“...сиреч НЕбългари....ТОЧКА!!

63994

4

Red or Dead

22.07 2016 в 18:22


№1 и №3....Cool....koziak like this....very nice;)

A България.....абе, майната и на България.....либерализъм му е майката.....и грантчета..грантчета...после ....щрак марийке на портрет....пред статуята на свободата в онази обеНтованата земичка......

И на сутринта.....бата мата....пак сме спали отвити и сме бъркали в контакта ....на сън....карай, все се надяваме, че една сутрин пък може и да стане.....действителност.....

Надежда...без тебе как ще живея
Надежда...без тебе пуст е светът
Пролет без птици, птици без песен
песен без думи, думи без зов
слънце без блясък, поглед без слънце,
дълга целувка, кратка любов...
 
X

Да помогнем на украинските деца!