Янева била "опраскана", защото "Бойко" натискал за "Цветан"

OFFNews 26 ноември 2015 в 16:45 7813 11

Янева била

Пълен запис на разговара между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова разпространи сайтът "Биволъ". От него става ясно,какви са мотивите за "опраскването" на бившата шефка на Софийския градски съд (СГС).  

От разговора между двете "каки" (според определението на премиера Бойко Борисов), Янева заявява, че се ползва от "функционален имунитет":

Румяна Ченалова: Добре де, защо, аз това не разбирам, може ли така да ти пише и да ти праща сигнали и…
Владимира Янева: Не знам… не мога да ти кажа, не знам.
Румяна Ченалова: Добре, той какъв мотив има да е толкова зверски настроен?
Владимира Янева: Бойко ли?
Румяна Ченалова: Да.
Владимира Янева: Единият мотив е заради Цветан.
Румяна Ченалова: А да, ти ми го каза. Хубаво, но има възможни и невъзможни неща.
Владимира Янева: Аз мисля, че имам функционален имунитет.

"Биволъ" уточнява, че това е първият запис, получен в платформата Балканлийкс по аферата. Това е пълният запис на пуснатите по-рано на части от разговора - wav-файл с размер 126 мегабайта, с продължителност на записа 12 мин. 30 сек., в стерео формат със CD качество (44,1 khz).

От метаданните се разбира, че файлът е обработван на 20 юли 2015 г. вечерта със софтуерна библиотека, която се използва в популярния безплатен аудио-видео редактор FFMPEG.

Премиерът, прокуратурата и ВСС вече дадоха да се разбере, че не смятат да се занимават със съдържанието на разговорите, а това кога и кой ги е направил. Владимира Янева заяви, че не помни за провеждането на такъв разговор. Другият герой от разговорите - Румяна Ченалова, заяви, че Янева е опитала да я подкупи, за да не застава срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!