И ДПС заявиха готовност за избори и участие в новата власт

offnews 14 май 2016 в 19:43 4270 1

Снимка бгнес

Готови сме за предсрочни избори и да участваме в следващата власт, за да има стабилност и просперитет в нашата родина.

Това заяви на митинг-събор в местността Демир баба текке председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Събитието се провежда по повод 27 години от майските събития, пише "Дарик". 

„Нашата родина има нужда от стабилност и сигурност и ако трябва час по-скоро можем да отидем на избори, готови сме да участваме в следващата власт".

Карадайъ категорично отрече вероятността ДПС да предизвика предсрочни избори. По думите му управляващото мнозинство вече ги предизвиква.

"Отговорни политици говорят езика на омразата и той става основен език в обществото", заяви още Карадайъ.

Освен председателя на ДПС гости на митинг-събора край Исперих бяха и евродепутатите на политическата сила, народните представители в българския парламент, Централното оперативно бюро на партията, неколцина от основателите на ДПС в Исперих, представители на изселнически организации в Турция.

На сцената излезе и представителя на ДПС за Турция Фахри Ватансевер, чиято реч бе на турски език.

Реплики на турски имаше в словата на всички излезли пред множеството политически лица, включително поздрав на турски отправи и бившият министър от правителството на Орешарски Станислав Анастасов.

Вероятно и заради работния ден, и заради разцеплението в ДПС, множеството на митинг-събора не бе толкова голямо, както предишни години.

Бившият партиен председател Лютви Местан не бе споменат поименно в официалните речи, а само описателно като един от тези, които не са си взели изпита по единство, временно явление без кауза и идеология.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

15.05 2016 в 06:35

А тъй, Ленке, кажи им го! Нека прогледнат какъв Достолепен Православен Славянин е господин Карадайъ. И как умело ги говори всякакви езици...