Христо Иванов за жалбите срещу "Да, България": Провокация на мафията, няма да ни спре

OFFNews 06 февруари 2017 в 18:49 10705 5

"Това е провокация на мафията, очевидно насочена към нашето явяване на изборите. Няма да се получи. Ние се връщаме в София и довечера ще проведен Национален съвет, на който да обсъдим какво решение ще вземем".

Това обяви председателят на "Да, България" Христо Иванов, след като стана ясно, че са подадени три жалби срещу регистрацията на партията, което по всяка вероятност ще попречи на партията да се яви на изборите. 

Две от жалбите са фиктивни. Те са подадени от името на членове на движението, но липсват елементи за тяхната идентификация - единен граждански номер или обратен адрес. Третата жалба е от човек, който още на Учредителното събрание се е опитал да провокира хаос и го е напуснал, без да стане учредител.

"Имаме всички основания да считаме и него за волно или неволно съучастник в този сценарий за провокация с срещу "Да, България", коментира Иванов.

По думите му няма съмнение, че подаването на жалбите в последния ден от срока за обжалване на регистрацията е изчислено така, че "Да, България" да не може да се яви самостоятелно на изборите. 

"Това, което мога да кажа, е, че няма да се получи. Утре вероятно ще ни се наложи в ударни срокове – ще кажем допълнително как и къде , защото ние вече събрахме над 5000 подписа за самостоятелно явяване... Ще опитаме утре да преодолеем тази спънка, която се опита мафията да ни създаде, и въпреки всичко ще успеем да се явим на избори", заяви Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

5

косата

06.02 2017 в 23:18

Въпреки че убедено, напълно съзнателно и информирано винаги гласувам за ДСБ, а на предстоящите избори - за "Нова република", искрено желая на "Да, България" да преодолеят ченгесарските номерца, с които вече се сблъскват и да се явят на изборите! Успех срещу мафията! И на нас, и на тях, а защо не и заедно...

12212

4

terorero

06.02 2017 в 23:10

Ейй, тролчета на Цацаров. Гледам пак сте налазили Христо Иванов и Да, България. Радвам се, че ви е бръкнал в здравето а и както чувам, тепърва започва...ама още не знаете какво ви чака:)) Ох нямам търпение в месеца след изборите. Няма да е от Иванов изпълнението, но плана е изготвен и за групичката ви в Харманли и за Пловдивските малолетни симпатяги. Ама ще ви го оставя за изненада в кои списъци ще си гледате именцата, че даже и със снимки. Това с троловете на БСП дето изтече в биволъ нищо не е.

11751

3

Big Smile

06.02 2017 в 20:53

Бълкански, побързай местата в Сибир свършват...Ще ти остане само Корея....Северна де...

26179

2

ELPIDA

06.02 2017 в 20:31


"...мафията, няма да ни спре."
Зависи от компроматите !