Хафъзов обвини Борисов в лъжа за Местан

Ивайло Анев 12 февруари 2016 в 10:31 6182 6

Снимка БГНЕС, Архив

Турският премиер Ахмет Давутоглу не искал от Бойко Борисов да подкрепи Лютви Местан след разцеплението в ДПС. 

Това заяви независимият депутат от ДПС Хюсеин Хафъзов.  

В началото на тази година премиерът заяви, че Давутоглу му е звънял и е поискал подкрепа за Местан. "И аз казах, че това не е моя работа. Не е моя работа да се меся в друга партия. Дори му казах: „Ахмед, дори начинът, дори това, че ме питаш, само че ме питаш, е неправилно да те слушам“, коментира тогава Борисов.

Днес Хафъзов призова премиерът да изясни дали е имало натиск върху него да подкрепя бившия лидер на ДПС. "Нека още веднъж премиерът застане пред камерите и да потвърди кои турски държавници са му се обаждали. Нека каже точност какво точно е искано или му е казано в този телефонен разговор", призова депутатът. По думите му може да стане сериозен дипломатически скандал, ако Борисов си позволи да говори неистини.

Относно информацията за забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат на територията на Турция, Хафъзов обяви: "Предлагам всички, които смятат, че наистина Пеевски е ревностен защитник на националните ни интереси - журналисти, политици, общественици, български граждани, да стартират подписка, за да го направят шеф на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Той сподели, че не е специалист по външна политика и не може да каже дали има сериозни поводи и причини Турция да постъпи по този начин. "Възможно е партньорските служби да имат повече информация от тази, с която ние разполагаме", посочи Хафъзов и допълни, че не е изключено и някой в България да знае нещо, но да го прикрива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови