Горанов призова полицаите да запазят самообладание и да не напускат

Ивайло Анев 06 ноември 2015 в 12:49 2477 0

Финансовият министър Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов призова полицаите, които в последните дни протестират заради орязаните социални придобивки, да запазят самообладание и да не напускат системата на МВР.

Той обясни, че орязването на придобивки на служителите цели да се освободи ресурс за техническо оборудване.

"Служителите на МВР не би трябвало да напускат на фона на отстъпките, които заявихме още в сряда, свързани с това, че порционът няма да бъде променян, 20-те заплати ще продължат да се изплащат при напускане на служители, които работят в момента в системата", изрази мнението си министърът.

Горанов беше категоричен, че орязването на социалните придобивки на служителите в МВР, което предизвика протести в цялата страна, цели да се освободи ресурс за техническо оборудване.

"Всички в правителството, включително и премиерът Борисов бяха наясно какви точно мерки предвижда бюджета", добави финасистът.

„Независимо, че имаме подобряване на пазара на труда, не смятам, че състоянието му е такова, че много лесно и много бързо човек може да си смени работата“, каза Горанов и призова полицаите да запазят самообладание и да не напускат системата.

По думите му окончателното решение за бюджета на министерствата ще бъде взето в парламента между първо и второ гласуване на Закона за държавния бюджет.

„ Правителството заяви своята позиция - в частта социален пакет, свързана с материалното и вещово доволство, нещата няма да се коригират. По отношение на плащанията при пенсиониране - всички, които са започнали работа при условията на 20-те заплати, ще продължат да ги получават“, обясни категорично своите идеи министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!