Герджиков втори ден в парламента

ОFFNews 19 януари 2017 в 15:02 5809 1

Спряганият за служебен премиер проф. Огнян Герджиков днес за втори ден беше в парламента, видяха парламентарните репортери. Повод за посещението му днес беше полагането на клетва на новоизбрания президент Румен Радев. 

Той отклони въпроса дали е евентуалния следващ служебен премиер, но коментира личността на новоизбрания президент с думите: "Румен Радев е човек, който е балансиран". Той не коментира речта с обяснението, че не я е чул цялата.

На въпрос за плановете му през следващите следващите няколко месеца той отговори:  „Има причина, казал съм, заклел съм се да не правя никакви изявления пред никого, за нищо до края на месеца“, каза проф. Герджиков.

Запитан дали е присъствал на церемонията като бивш шеф на парламента или като бъдещ служебен премиер, Герджиков каза: "Никакъв бъдещ не съм, аз съм бивш председател на парламента и вие много добре го знаете." 

Според сайта vevesti.bg обаче реплика на проф. Герджиков може да се тълкува и като своеобразно потвърждение на информацията, че той ще управлява страната до провеждането на предсрочните парламентарни избори. "Още не е сигурно", казал Герджиков в отговор на въпрос дали ще стане служебен премиер. Той, пише сайтът, бил склонен да приеме, "в случай, че няма друг вариант".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!