Герджиков поръча проверка на обществените поръчки на Борисов (снимки)

OFFNews 30 януари 2017 в 10:48 6082 1

Снимка Сергей Антонов/OFFNews

Две седмици срок даде служебният премиер Огнян Герджиков на министрите си, за да му представят аналитични доклади за състоянието на всички министерства.

Освен доклади, новите министри ще трябва да дадат и предложения за промяна към тях. Целта е да се спрат порочните практики и злоупотреби и особен поглед да се обърне на обществените поръчки, които правителството на Бойко Борисов даваше в последния месец на мандата си.

"Трябва да се подхожда много диференцирано, за да не стане така, че покрай сухото да изгори и мокрото", каза обаче служебният премиер.

Герджиков поиска това по време на първото заседание на служебния кабинет. 

В началото на заседанието проф. Герджиков поздрави служебните министри. "На добър час и дано Бог е с нас. Няма да казвам като Чърчил - кръв, пот и сълзи, но няма съмнение, че ни чака много сериозна работа", каза проф. Герджиков. 

После той добави, че имат малко време, за да работят: "Нашето е бягане на 100 м. Това значи, че стартът е изключителен важен, всяка десета от секундата може да е фатална".

Герджиков призова всички министри да бъдат максимално мобилизирани и организирани, а работата им да носи на обществото стабилност и спокойствие.

Премиерът подчерта за пореден път, че голямата му амбиция е провеждането на добре организирани, честни, демократични избори. А веднага след нея – съдебната реформа.
Герджиков уточни, че това служебно правителство няма законодателна дейност, но трябва „да се правят стъпки в правилната посока“.

„Очаквам от Министерство на правосъдието да излезе с предложение по препоръките на ЕК и то с отговорници и срокове какво може да се направи“, заръча той.

После добави, че приоритет е и приемственост, стабилност и надграждане за успешно усвояване на еврофондовете.
"Очаквам от Малина Крумова аналитичен доклад за изпълнението и състоянието на аналитичните програми", каза той.

"Друг важен приоритет е диалогът с бизнеса и гражданското общество. Затова трябва да конструираме един Изборен борд, който да подпомага организацията на предстоящите избори. Трябва да работим и за нормализиране на диалога в НСТС. Затова Илко Семерджиев и Гълъб Донев да направят необходимото. Ние сме отворени за срещи с големите браншови организации. Няма успешно управление без такова взаимодействие", обясни служебният премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

1

Emigirl

30.01 2017 в 11:20

НЯма да е просто поредния служебен премиер, който да отбие номер до изборите, ще се постарае./.