Герджиков: Водих предварителен разговор за служебен премиер

OFFNews 09 януари 2017 в 08:55 7241 6

Проф. Огнян Герджиков обяви, че е имало предварителен разговор с него за поста на служебен премиер в кабинета, който ще сформира новоизбраният президент Румен Радев. 

"Имаше най-общ разговор, като някаква идея, за която аз не съм казал нито да, нито не. Нищо категорично не мога да кажа, каза проф. Герджиков по БНТ. Той отказа да обяви какво би решил, ако бъде поканен да оглави служебния кабинет. "Като се стигне до крайното решение, тогава ще реша дали да приема или откажа", заяви Герджиков. 

Политическа криза няма. Нормални процеси са правителствата да подават оставка. Има си процедура за това, разписана в Конституцията и в законите на страната, и тук няма никаква драма. Драма ще има, ако след изборите новият парламент не може да излъчи правителство и да трябва да се завърти рулетката и влезем в спиралата от избори към избори, каза още бившият председател на Народното събрание.

Според него президентът Росен Плевнелиев не е нарушил Конституцията, като не състави служебен кабинет и предостави тази възможност на приемника си ген. Радев. Герджиков допълни, че "правото никога не сработва напълно - животът е много по-богат от това правото да може да регулира всичко, получават се луфтове и тогава се пораждат и споровете между юристите". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

09.01 2017 в 12:19

“““““““““......Решетников още не се е изказал по въпроса..“““““

Е, на нас ни беше много важно да се изкаже....'чесън'..хихихихиии
...сполай ти:)))

----------------------------------------------

По темата....ПАК повтарям, оставете ГЕНЕРАЛА на мира поне за 100 дни...........след като “преглъщахте“ 5 год....асенов.....и не го изхвърлихте с парцалите от Дондуков, дължите поне година на ГЕНЕРАЛА....

29217

3

Лопе де Вега

09.01 2017 в 10:46

Като председател на ибрикчийското Народно събрание този се зарече да се справи с пианистите. Иначе щеше да подаде оставка. И двете не станаха. Та викам, генерало дано си намери некоя друга вулва (скивахте ли колко съм културен?), не чак толкова съгласна, нищо, че е за малко.

Поздрав!