Герджиков: Гласувах за Реформаторите, те са хора от моето котило

OFFNews 30 март 2017 в 19:12 10194 7

Снимка БГНЕС

Огнян Герджиков.

На вота в неделя гласувах за Реформаторския блок, защото там са хора от моето котило. Ядосан съм на РБ, защото - като интелигентни хора - не можаха да се съберат, а се разпиляха, заяви пред bTV служебният премиер Огнян Герджиков.

Той определи като "много груба грешка" изказването на лидера на БСП Корнелия Нинова, че "демокрацията ни отне много".

Лично на мен много неща ми отне демокрацията - опашките по магазините за банани по Коледа, показните магазини, затворените граници, иронизира Герджиков.

Служебният кабинет може да се задържи и по-дълго

Служебният кабинет може да се задържи и по-дълго, тъй като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов може да има трудности да състави правителство, прогнозира премиерът.

Ако формулата на следващото управление не включва Обединените патриоти, ще има управление на малцинството. Но ГЕРБ няма да има достатъчно опора и ще е висш пилотаж да сформира кабинет. Борисов обаче е опитен и може да играе и по този начин, тъй като има опасност след няколко месеца патриотите да започнат да му извиват ръцете, посочи Герджиков.

Изобщо не може да се случи касиране на изборите, категоричен е той.

Сцените на границата с Турция бяха много неприятни, на ръба на закона. Главният прокурор е сезиран по въпроса. Валери Симеонов каза, че се гордее. Но аз не съм горд от това, което видях, каза още министър-председателят.

Според него "Турция направи известни опити да се намеси в изборите у нас и затова беше извикан турския посланик".

Утре посланик Нейнски ще пътува за Турция, тя се връща в посолството ни, съобщи Герджиков.

"Седларски не е най-силният министър в моите очи"

Служебният премиер призна, че не смята икономическия министър Теодор Седларски за особено сполучливо назначение.

Той не е от най-силните министри в моите очи. Може би по-добри неща можеше да направи, аз съм максималист, каза Герджиков.

Много деликатен въпрос, не ми се коментира - така премиерът отговори на питането дали има доверие на министъра на икономиката след изтеклия запис, в който се твърди, че Седларски кадрува в екипа на дружества от Държавната консолидационна компания.

„Президентът назначава, президентът уволнява, президентът се разпорежда”, подчерта Герджиков в отговор на въпроса дали би се разделил със Седларски.

Министър-председателят каза още, че промените в държавни дружества продължават, като причините не са политически: "За съжаление се констатира, получаваме от службите сигнали, че в някои дружества със 100% или по-малко държавно участие са се развивали много сериозни корупционни схеми."

Той даде пример с "Аудиовидео ОРФЕЙ" и ГУСВ.

"Аз съм уволнил единствено Гарелов"

Аз съм уволнил единствено Гарелов, никой друг не съм уволнявал. Мъчно ми е, че го уволних. Сондирах уволнението на Гарелов с президента, той каза, че е решението ми е правилно. За уволнението на Гарелов Борисов не ми е пращал sms, няма такъв sms. Не знам как може да има хора, които мислят, че Борисов може да ми казва какво да направя. Това е голяма лъжа, каза Герджиков.

Смяната на областните управители пък е била извършена съвместно с президента Радев.

„Припомням, че Стефан Софиянки смени всичките областни управители, до един. Аз не съм ги сменял, това беше общо действие между мен, президента и неговия екип. Повечето не ги познавах изобщо, за да имам отношение. Познавах тези на Добрич и Бургас и те останаха, може би и на Пловдив, не си спомням. Решението ни беше съвместно. Аз съм екипен играч и напрежение между мен и президента не е имало”, коментира Герджиков.

Той уточни, че са разчитали и на данни от специалните служби, а смените на областните управители са предприети "там, където имаше сведения, че се е причинило еди какво си".

Нека има ревизия и на служебния кабинет, това няма да ме притесни, призова Герджиков.

"Нямам племенник, който иска да строи в Копривщица"

Моята реакция за Копривщица няма да бъде по-малко остра, категоричен е премиерът.

По думите му, ходът на местните общинари е „удар във въздуха”.

Искат да направят от Копривщица един бетонен град, една бетонна спалня, но правителството за нищо на света няма да позволи, каза той.

Да знаят, че нямам племенник, който иска да строи в Копривщица, нямам роднини, нито имотни интереси в Копривщица, заяви Герджиков.

"Като погледна в огледалото, виждам себе си"

Като погледна в огледалото, виждам себе си. Кого друг да видя? - отговори министър-председателят на въпрос на зрител.

Чувам се със Симеон Сакскобургготски, споделяхме какви са трудностите на премиерстването, призна още Герджиков.

На въпроса с колко пари живее на месец премиерът отговори: „Аз не живея, живее жена ми – тя живее, аз се трудя... Някъде около 2000 лева"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8982

7

Росен Миленов

31.03 2017 в 07:31

В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ.
Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление.
Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/
Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://www.facebook.com/referendum.politici/

63994

6

Red or Dead

30.03 2017 в 23:30

Герджиков, ти КРЕТЕН ли си!?!?
Не ми отговаряй.....

21272

4

Гароне

30.03 2017 в 22:29

Да, затова и теб не харесвам.

11024

3

Комита

30.03 2017 в 22:13

Да, верно са от неговото продажно червено котило...