Георгиева: Ако не се състезавам, как ще знам имам ли шанс за шеф на ООН или не

OFFNews 03 октомври 2016 в 14:44 5145 6

В интервю за Асошиейтед прес европейският комисар Кристалина Георгиева казва, че е имало "елемент на изненада", когато премиерът Борисов я е помолил да влезе в надпреварата за шеф на ООН, след като е оттеглил подкрепата на кабинета за генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Трябваше да помисля малко, защото осъзнавах, че процесът е толкова напреднал. Но после си казах: Ако не се включа, как ще знам имам ли шанс или не. За да разбера, трябва да се включа, заявява Георгиева.

Моята работа е да се представя възможно най-добре. И да се надявам, че ще бъда оценявана по заслуги, а не по продължителност на кампанията ми, казва тя.

Европейският комисар твърди пред АП, че двама кандидати от Източна Европа, които вече отпаднаха от надпреварата - бившият външен министър на Хърватия Весна Пусич и външният министър на Черна гора Игор Лукшич, са я подкрепили.

Георгиева разчита на подкрепата и на правителствата на Унгария и Латвия.

Ако стане генерален секретар на ООН, спешни приоритети за Георгиева ще бъдат: дейностите на всички нива за уреждане на конфликта в Сирия; предотвратяването на конфликти; целите за развитие на ООН за 2030 г.; Парижкото споразумение за борба с климатичните промени; "по-енергичното" реформиране на ООН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

7

Big Smile

03.10 2016 в 17:07

Ами да пуснем и Преслава! Там поне има на какво да се порадваме и с какво да се гордеем - и визия и произход ...
Тези, които ценим жените де ...
Viva Kim!

14057

6

morkoff

03.10 2016 в 16:58

Някой път е по-добре да се мълчи.

29585

4

Izalina

03.10 2016 в 15:00

Да се готвят МОК, НАСА и всички гилдии без граници.

Българки измерват силите си...

25665

2

Victimized

03.10 2016 в 14:57

Състезание , игра , надпревара , а нормалните хора по света очакват от тези отрепки да направя някаква положителна промяна . Тяхното е точно "игра на тронове" , хората са тук да плащат данъци и да потребяват , да им водят войните и да ги носят на гърба си .
ТИ краво , ако не си сигурна в това което можеш , не ти е мястото на каквато и да е ръководна позиция , или се надяваш като те изберат да се учиш в движение .
На Боко началниците използват ООН за трибуна на външните си политики , а места като Сирия , Афганистан , Ирак , Либия , ги ползват като полигони , за да си тестват новите оръжия и да оправдават космическите бюджети за "отбрана" .
Колко още точно години си мислите , че ще може да заблуждавате хората , като им писне да гледат на Ким Кардашиян дебелия задник и всичките Биг брадъри и тем подобни реалити извращения , какво ще правите тогава , такива като чесъна са дефицит вече ......