Георги Първанов: На страната на Доган съм, турски емисари обикалят страната

OFFNews 07 февруари 2016 в 18:25 9266 22

Ахмед Доган имаше национално-отговорна позиция, но сега представители на турската държава се намесват у нас, емисари обикалят страната и се стремят да обърнат към "правата вяра" хората. Включително и със заплахи, заради роднините им в Турция. Сезирам държавата ни, че се случват нередни неща в смесените региони.

Това заяви лидерът на АБВ и екс президент Георги Първанов по Нова тв. Той допълни, че до часове ще информира премиерът Бойко Борисов за данните, които има. 

Аз съм на страната на българския интерес, а той съвпада с казаното от Ахмед Доган, заяви Първанов попитан на чия страна е битката Доган - Местан. 

Първата ми среща с живеещите в Лондон сънародници бе преди 20 години. Но защо се впечатлявате от срещата на премиера - и на събрания у нас се задават много неудобни въпроси. Препоръчвам на министър-председателя и на другите политици да бъдат подготвени и да поддържат повече връзки с тези хора, каза още Първанов. 

Не може да се подменя 150 години по-късно това, което са мислели нашите възрожденци. Може би трябва да сложим звездичка в нашите текстове и под линия да обясним "Под робство нашите възрожденци за разбирали съжителство", коментира Първанов скандала в образованието, довел до смяната на просветния министър. 

Липсата на перспектива е причината, поради която хората напускат България. Инициирах промяна в законодателството хора, които живеят в чужбина, да могат да се кандидатират за президент. 

АБВ няма да предизвика предсрочни избори, увери Първанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!