Георги Колев отрече да е звънял на премиера заради аферата "Червеи"

OFFNews 05 ноември 2015 в 13:40 3712 3

Георги Колев отрече да е звънял на премиера заради аферата

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев отрече да е звънял на премиера Бойко Борисов и обвърза атаката срещу него с различното му мнение за конституционните промени и за реформата в съда.

В последните дни сайтът "Биволъ" публикува записи на разговор между съдиите Румяна Ченалова и Владимира Янева. В един от тях бившата шефка на Софийския градски съда (СГС) Янева твърди, че е разговаряла с Колев, който обещавал да ѝ помогне в аферата с незаконното послушване "Червеи". 

Няма как да коментирам разговор без да знам дали той е реален, дали съществува или не. Аз няма как да знам. Става дума за разговор между две жени. Мен ме намесват в разговор помежду си много хора непрекъснато. Дали съм разговарял някога с Янева – естествено, ще продължавам да разговарям. Все още тя няма титла, че е осъдена за някакво престъпление, каза Колев, цитиран от БНР.

Пред националното радио той коменира, че "Самата тя (Янева, бел. ред.) много добре съзнава ситуацията и каква е точната история".

В конкретния ден нямам никакъв спомен дали съм говорил с нея. А дали съм търсил премиера – това е абсолютно несериозно. Абсолютно невярно е, не съм го търсил в никакъв момент по този повод", каза Колев.

Журналистът от "Биволъ" Атанас Чобанов припомни факти около кариерата на Янева:

Да не забравяме, че една от тези дами в разговора – г-жа Янева беше 4 години председател на най-важния съд в страната. Искам да припомня, че тя самата се хвалеше, че как е подписала по 5000 СРС-та на година.

Чобанов заяви, че за СРС-та се води регистър, в който пише за кого са прилагани те:

Така че г-жа Янева никак не е случаен човек, най-малкото има спомени. И говори тези неща, при положение, че е много добре информирана и при това, че лично в момента е в трудна ситуация.

За съжаление не действаме с атрибутите на правовата държава, институции, които правят проверки, внасят доклади, официално всичко се прави, със спазване на следствената тайна – един нормален правов ред.

Притеснително е наричането на премиера "Бойко" и изобщо вкарването му в разговор, в който той може да има някакво отношение към едно независимо разследване. Самата Янева по този начин си представя нещата.

Има още много записи, в момента чакаме институционална реакция от ВСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

3

newfoundland

04.10 2016 в 18:54

Отново Бивол има записи, снимки, и все при тях излизат. Все по-ясно става, че те организират тези неща с цел шантажиране по поръчка. Те са като едно мини ДС и не трябва да се толерират.