Ген. Радев иска истината, Йотова обвини Борисов, че крие извънредно положение

Юлиана Ончева 21 септември 2016 в 06:44 12578 11

Снимка БСП

Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Калоян Паргов и ген. Румен Радев

Стани, стани, Юнак Балкански, Край Босфора шум се вдига... С възрожденски песни започва срещата на президентската двойка ген. Румен Радев - Илияна Йотова със столичните социалисти в НДК. Предимно възрастните хора не скачат с ентусиазма на юнаци, Симеон не пристига, но когато зазвучава бойният марш "Един завет", зала 3 се изправя на крака. 

Не ви чувам, провиква се от сцената Калоян Паргов, лидер на БСП-София и домакин на срещата. Първоначално немощното "БСП-Победа" се усилва след призива, "Така е добре", успокоява се Паргов и отсича: Ген. Румен Радев е това, което сегашният президент не е - патриот.

И кандидатът ни за кмет на "Младост" е тук - ген. Стефан Стефанов, представя го Паргов, а редови член в залата, забелязвайки, че ген. Стефанов е през стол от ген. Бриго Аспарухов, подхвърля - "много генерали, много нещо". 

След като думата взима Нинова, залата се наелектризира. Острието и председател на партията подпуква опонентите на ген. Радев подред - Каракачанов ли? Те хем са във властта, хем алтернатива. Да излязат от управлението! Татяна Дончева ли ще се бори със статуквото? Тя къде е била досега? Ивайло Калфин ли е утвърден държавник, беше министър при Станишев, вицепремиер при Борисов, евродепутат от БСП, от Българса левица... Той е противоречив държавник!

Началото на промяната се казва ген. Румен Радев, Илияна Йотова е идеалното допълнение към патриота Радев, обявява Нинова. И допълва - Време е да си вземем държавата, искаме си социалната държава! 

Йотова е категорична - Аз и ген. Радев ще бъдем вицепрезидентът и президентът на България. Тя заявява, че в Европа Борисов мълчи. 

Скоро България ще бъде един голям бежански лагер. Тези 160 млн. евро, които ни дават за защита, са защото има извънредно положение. Борисов крие това, сензационно обявява Йотова, но не уточнява кога и къде е въведено извънредното положение. 

В България има дефицит на истината - в мисленето, говоренето и действието. Аз искам да знам истината за КТБ, за пазарлъците с Турция, за 160 млн. за границата, казва ген. Радев в словото си пред столичните социалисти. Няма воля за държавнически решения в момента, допълва той. И обещава институция с нова роля за сигурността и спокойствието на българина. 

Ген. Радев в отговор на въпроси: 

Най-голямото ми удоволствие беше да се гмуркам в морето след полет, обясни ген. Радев. От думите му стана ясно още, че обича да се качва на Витоша, любимата му книга е "Физика на тъгата" на Георги Господинов, умее да готви пържоли, пържени яйца и боб, и е ловец, но не е ходил на лов отдавна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

11

Руслан

21.09 2016 в 12:33

Илияна Йотова е идеалното допълнение към патриота Радев, обявява Нинова. И допълва - Време е да си вземем държавата, искаме си социалната държава!
И ние я искаме ма Нинова, ама с тези кандидати след изборите ще гледаме напред.

17439

6

мнение от IP

21.09 2016 в 08:04

И пошла, и постна стратегия.

17439

5

мнение от IP

21.09 2016 в 08:01

За първи път наблягат на национализъм повече отколкото на "социализъм".

63994

2

Red or Dead

21.09 2016 в 07:35

Кеворкян: Въпросът е докога мишоци като Иван Кръстев, Прокопиев и останалите еничари ще преподреждат България?