ГЕРБ внася референдума на Слави в парламента

OFFNews 14 ноември 2016 в 17:46 11322 11

ГЕРБ ще внесе проект за решение в парламента за разглеждане на трите въпроса от референдума на Слави Трифонов. Това трябва да се случи до 15 декември, като срокът е за обсъждане в правната комисия.

Внесеният в Народното събрание проект на решение за подкрепа на въпросите от националния референдум гласи: подкрепя народните представители да се избират с мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура; задължително гласуване на изборите и референдумите, както и годишната държавна субсидия за партиите и коалициите да бъде 1 лев за 1 получен действителен глас на последния парламентарен вот, обясни шефът на комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

От ГЕРБ уточниха също така, че са готови да предложат чрез изменения в закона за политическите партии да няма изобщо държавно финансиране за политическите субекти, като преди това ще потърсят мнението и на Сметната палата за последствията.

Съобразили сме се изцяло с исканията на гласоподавателите в референдума на Слави Трифонов, заяви Димитър Главчев.

Това е демонстрация, че ГЕРБ е последователна в своите политики, каза Десислава Атанасова. Тя добави, че ГЕРБ иска да се възобнови дебатът за електронния вот.

Атанасова изрази надежда партиите в НС да чуят и оценят какво искат българските граждани и да позволят правилата да са такива, каквито са ги определили хората.

Във връзка с отправената днес от лидера на БСП Корнелия Нинова покана към парламентарно представените формации за разговори по бюджет 2017 Атанасова посочи, че въпросът е към лидерите на ПГ и те са тези, които могат да заявят позиции по време на срещите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

11

Traqn Savov

15.11 2016 в 08:36

нова конституция е задължителна, но не от стари номенклатури правена!!!

20699

10

Новак

15.11 2016 в 05:52

Тия тъпигьоси на снимката и цялата трупа на Тиквун са някакви отлично дресирани циркови маймунки. Преди изборите решиха един месец да не работят, чобанина им свирна и изведнъж много им се заработи. Преди бяха против въпросите от референдума, сега Тиквун нещо се ядоса и те станаха горещи привърженици на Слави. Едва ли някъде има толкова безмозъчни слагачи направени депутати. Не знам и защо има хора, които нещо се кефят, че Боко ще се върне на бял кон след поредния номер? Не видяхме ли достатъчно от неговите номера? Единственият ни шанс е свестните хора в ГЕРБ (тези от снимката категорично не са от тях) да разкарат тази тъпа, кариеристка шлака. Това между другото важи и за сестринската партия БСП.

12530

7

синя сова

14.11 2016 в 20:57

За този референдум ,двамата лисугера трифонов и борисов са се наговорили!Борисов(уж фандъкова) го пусна да спре движението по централната транспортна артерия,та цял час да слуша ошашавеното общество просташка пропаганда и чалга!Заринаха магистралата и чак съседните дворове и входове на жилищата с мръсотия и боклуци! А на другия ден му благодари ,че тази простотия на трифонов минала без проблеми!Ако узаконят мажоритарното гласуване,в парламента може да се окажат мутри,гербарски олигарси,турските ченгета и червените велможи!Задължителното гласуване на избори -това е другата глупост!

63994

4

Red or Dead

14.11 2016 в 19:04

ХАХАХАХАААА.....тиквите ще ходят и на ръце до парламента, ако баце им редне.........бахти и циркаджиите....само шепота на Кестените за тези изроди....