ГЕРБ станаха на 10 години. Борисов: Успехът не се измерва с изборни победи

offnews 03 декември 2016 в 13:59 7242 8

Партия ГЕРБ е била основана преди 10 години. По този повод лидерът на политическата сила и премиер в оставка - Бойко Борисов, изпрати поздравителен адрес до симпатизантите. 

От пресцентъра на партията ни информират, че за Борисов ГЕРБ е успяла да наложи нов стил в правенето на политика - основна на ценности.

Цялото обръщение на премиера в оставка:

Днес, 10 години по-късно, с основателна гордост можем да отбележим, че начинанието ни е успешно. И успехът не се измерва с изборните победи – три пъти на избори за Европейски парламент, три пъти на парламентарни избори в България, три пъти на местни избори и веднъж на избори за Държавен глава. Успехът се състои в промяната, която постигнахме", отбелязва Борисов. Той посочва, че за това време в икономически план, ГЕРБ е поела отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП. "И двата пъти успяхме много бързо да стабилизираме икономиката и да балансираме държавния бюджет. Благодарение на нашите правителства, в регионите на България бяха инвестирани десетки милиарди левове по линия на европейската солидарност, увеличихме значително чуждите инвестиции в региона. Овладяхме банковата криза и изплатихме влоговете на хората, които бяха излъгани от експеримента „Орешарски“. Увеличихме приходите в бюджета за сметка на контрабандата и сивата икономика. В резултат на нашето управление България е на второ място в Европейския съюз по ръст на икономиката, безработицата в страната ни е под средната за ЕС, а публичната ни задлъжнялост е сред най-ниските в Европа.

В политически план, ГЕРБ се противопостави категорично на популизма и задкулисието. За едно десетилетие не влязохме нито веднъж в безпринципна коалиция. Управлявахме на база ясна управленска програма и точно разписано коалиционно споразумение. Не се поддадохме на призивите за безотговорно харчене, в името на краткотрайно печелене на гласове за следващите избори. И най-важното – доказахме категорично, че за нас властта не е самоцел", посочва лидерът на партията.
По думите му ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си.

"По волята на народа от последните президентски избори, днес сме изправени пред нови парламентарни избори. Ние от ГЕРБ умеем да се вслушваме в гласа на гражданите. Направеното от нас досега е видимо и ясно, но днес народът ни казва, че вече очаква от нас друго. Ние ще преосмислим нашите приоритети и както винаги досега, ГЕРБ ще предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следваме и изпълняваме, за да надградим и да постигнем последователно нашата следваща цел – иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България, със силно, здраво и образовано гражданско общество. Ще положим всички усилия и ще работим, за да спечелим отново подкрепата на българите за нов управленски мандат. Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите, единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи", заявява Борисов.

"Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизма и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия.

ГЕРБ има с какво да се гордее и ще продължи да го показва като поеме по нов курс с още по- силни и позитивни политики в следващото десетилетие", добавя лидерът на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

8

Нострадамус

03.12 2016 в 21:35

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ! Преди 10 години положихме основата на мутренската групировка ГЕРБ. Днес, 10 години по-късно можемЕ да кажемЕ, че НИЕ СМЕ МНОГО ПО-БОГАТИ, а България е много по-бедна и обезлюдена с неработеща икономика и висока безработица, с най-ниските доходи в ЕС и смело можемЕ да кажимЕ, че страната ни е много по-бедна, от преди да влезе в ЕС и с 25 МИЛИАРДА външен дълг, който изтеглихме през последните две години на гърба на поданиците ни. СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, мислА, че след тези неопровержими постижения е време вече да абдикираме от власт и да се скрием някъде, където ще можемЕ да харчимЕ безнаказано откраднатото. Наздраве ГЕРБАДЖИИ !

12530

7

синя сова

03.12 2016 в 20:22

Извинявайте,като се ядосам и като бързам,някой път се случват и дребни ,технически грешки:ПЧБ-не е ,а ПИБ!

12530

6

синя сова

03.12 2016 в 18:22

И накрая...десет години стигат!Искаме вече да си върнем държавата ,искаме вече да я отвоюваме от пипалата на мафията "герП"!

12530

5

синя сова

03.12 2016 в 18:19

Да кажа нещо и за банковата система...Банковата система беше стабилизирана с драстични реформи проведени от друго правителство-правителството на Иван Костов!Тя е стабилна и до днес,въпреки доведената до фалит и разграбена от задкулисните авери на бойко борисов КТБ!Да не забравя и съучастието и на "цацаратурата" в удара срещу КТБ!Тези рязбойници май се целеха и в ПЧБ ,а може би са имали предвид и цялата банкова система,но не им се "отвори парашута"!Банковата система оцеля,въпреки борисов и компания!...Ценности...разбойниците какви ценности имат?

12530

4

синя сова

03.12 2016 в 18:10

Това всичкото ,което са му го написали като "поздравителен адрес" към симпатизантите,партия "герП" ли са имали предвид?Особено това-"Политика основана на ценности..."Какви ценности?Какъв напредък на икономиката?Още през 2001 година ,когато в България имаше регистрирани частни фирми на малкия и среден бизнес 650 000 на брой,по време на калпавото и грабителско управление на гербарите фалираха повече от 250 000 фирми!Добре,че тези които оцеляха съумяха да се приспособят и съумяха да работят и да произвеждат,та благодарение на тях статистиката отчита растеж на БВП,въпреки безобразното ,крадливо управление на "герб"!