ГЕРБ продължава санирането, но и с финансово "самоучастие на гражданите"

OFFNews 13 април 2017 в 12:40 7293 2

Коалиционното споразумение за правителство на ГЕРБ и Обединени патриоти е факт. Днес бе обявена програмата за управление. Неизменна част от стратегията е регионалната и жилищната политика.

В регионалната политика като първа точка е отбелязано въвеждане на електронна винетка за леки коли и тол такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили и други МПС.

Новото правителство обещава също така да завърши магистралния пръстен на страната и модернизация на пътната мрежа. В това число се включва магистрала "Хемус", която се предвижда да бъде построена през следващите 4 години.

В програмата за управление е включено и завършване на реформата във ВиК сектора.

Предвижда се също правителство на гербаджии и Патриоти да работи за балансирано регионално развитие и намаляване на регионалните различия.

За наболялата тема със саниране в стратегията за управление е записано продължаване на програмата за саниране, като за целта е замислено да се увеличи финансовият ресурс по тази програма чрез нарастващ процент на самоучастие на гражданите. В следващите 4 години санирането ще обхване тухлени многофамилни и еднофамилни жилищни сгради.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови