ГЕРБ няма да се коалира с БСП, ДПС и ДОСТ. Премиер може да е само Борисов

offnews 05 февруари 2017 в 11:53 7479 6

"За нас министър-председател може да бъде само Бойко Борисов." Това заяви бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева пред БНР от името на съпартийците си в ГЕРБ.

"ГЕРБ има лидер в лицето на премиера Борисов - премиер с мандата 2009 – 2013 година и в мандата на 43-тото Народно събрание 2014-2017 година, така че тук не очаквайте изненади от нас. Търсете ги по посока на други партии. За нас министър-председател може да бъде само Бойко Борисов",заяви Цачева.

Според нея предизборните обещания на ГЕРБ не са популистки, а напълно реалистични:

"Това, което казва ГЕРБ в своята програма, е следното: Като отчитаме ръста в икономиката, възможността в рамките на един мандат брутният вътрешен продукт да стигне 120 млрд лева, е съвсем реалистично да бъде повишен ръстът на средната работна заплата и тя да достигне около 1 500 лева, и минимална работна заплата около 650 лева. Никъде и по никакъв начин в нашата програма няма число, което да обвързва пенсиите, защото за нас размерът на пенсията не е самоцел и трябва да се разглежда с останалите финансови възможности на държавата. Ясно е едно – тогава, когато растат доходите, съответно повече средства ще влизат в социалното осигуряване и ще има възможност за повишаване на пенсията".

Според кандидатът за президент на ГЕРБ Цачева пред партията не стои въпросът за коалирането, а успешното представяне на платформата на ГЕРБ. Тя обаче подчерта, че "и ДПС, и ДОСТ не са от партиите, които се припознават от членовете на ГЕРБ като бъдещи партньори". Според нея и коалиционно управление между ГЕРБ и БСП е невъзможно.

По повод предсрочните парламентарни избори на 26 март, следствие от оставката на Борисов заради загубата на президентския вот, Цачева заяви:

"Ние подценихме президентските избори. В момента сме мобилизирани и сега текат събранията по места за номинации за депутатските листи, продължаваме да работим по програмата - водещите приоритети са бъдещето на България – така, както ние го виждаме – отговорно и без гръмки обещания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

05.02 2017 в 14:27

В крак с времето вървя, до мене – премиера,
картофи ще садя тъй рече – премиера.
Овце ще поведа, до мене – премиера,
ах как ще ги доя, да пие – премиера.
И църкви ще строя, до мене – премиера,
да вярват хората, и те на премиера.
И мощите свети, но не на премиера,
ще донесат пари, и те кат премиера.
Виж, нов се път строи по него – премиера,
и журналист търчи: „Хвала на премиера!“
Обект се нов откри. От кой? – От премиера.
Що имаме блага, са все от премиера.
Ти тука остани, над тебе -премиера,
и блей, овца бъди прославяй – премиера.


Вървим към култ на личността. Последствията ги знае историята. Четете вашта мама!

25665

2

Victimized

05.02 2017 в 14:12

ГЕРБ продължава да се дъни в представителната политика, докато социалистическото БСП гласува далеч по демократични вътрешнопартиини правила, ГЕРБ доказват все повече, че са в пъти по-добро копие на партията майка.

42249

1

Denis Rizanov

05.02 2017 в 13:11

В „Неделя 150“ днес:
"Това, което казва ГЕРБ в своята програма, е следното: Като отчитаме ръста в икономиката, възможността в рамките на един мандат БВП да стигне 120 млрд лева, е съвсем реалистично за нас да бъде повишен ръстът на средната работна заплата и тя да достигне около 1500 лева, и минимална работна заплата около 650 лева."

тук: "...така, както ние го виждаме – отговорно и без гръмки обещания."

Абсолютно никакви обещания.
 
X

Подкастът на OFFNews