ГЕРБ и Патриотите се разбраха за пенсиите

OFFNews 11 април 2017 в 12:50 8867 7

Пенсиите вече не са спънка за новата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти. Партията и коалицията, които вероятно ще са бъдещото управление на България, са се разбрали днес по темата, по която имаха най-много противоречия. 

"Постигнахме съгласие по темата за пенсиите", каза доволен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след поредната серия от разговори с Патриотите в парламента, която този път продължи само два часа. Така и не стана ясно обаче с колко ще се повишат пенсиите. Разбра се само, че и двете страни са направили компромиси спрямо първоначалните си позиции.

Първоначалното искане на Патриотите беше минималната пенсия да се увеличи до 300 лева. Сега размерът ù е 165 лева.

„Продължаваме да работим по останалите секторни политики и в четвъртък може би най-късно ще трябва да сме готови с разработването на програмната стратегия“, уточни Цветанов.

От страна на Обединените патриоти Валери Симеонов добави, че е постигнати приемливо решение за пенсиите.

"Постигнахме общо решение. Доволни сме от това, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. В момента сме на външна политика", каза той. 

Предстои до края на седмицата ГЕРБ и Патриотите да имат ясна стратегия за управление на страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

11.04 2017 в 14:26

Значи пенсиите ще се увеличат с 1 лв и минималната ще стане 166лв.Продажници!

16008

3

Nik68

11.04 2017 в 14:07

Ех професоре, професоре. И съм омерзен като теб и съм тъжен за теб. Ти друго ли очакваше драги. Най-много Судеров да заподскача по някое време - но дотогава ще имат достатъчно "независими депутати", на никого да не му пука за белокосия. И не искам да се учудваш, ако се излюпят и от средите на БСП този път независими.