Фандъкова: Не съм оптимист, образованието става заложник на партийни борби

OFFNews 03 февруари 2016 в 09:20 3500 2

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Йорданка Фандъкова

Новият образователен министър да поиска от Народното събрание отлагане на приемането на новите учебни програми и да се съсредоточи върху успокояването на системата.

Това препоръча столичният кмет Йорданка Фандъкова по БНТ. Тя подчерта, че Министерството на образованието става заложник на коалиционни и междупартийни борби. Не съм оптимист, че в някакъв скорошен план ще се успокоят нещата", каза още столичният кмет.

13 млн. ще бъдат инвестирани в строителството на нови детски градини през тази година, 15 млн. лв. в модернизация на вече съществуващи. По различни програми над 30 училища ще бъдат включени в програми за подобряване на енергийната ефективност. 

Над 60% от отпадъците се обработват в открития през септември завод в столицата. Предстои изграждането на инсталация, с която енергията от отпадъците ще се използва за отопление на столицата, до края на годината всичкият боклук в София ще се обработва в завода.

Над 1 700 000 лв. ще бъдат спестени при разплащане за снегопочистването на града заради недобре свършена работа досега.

Йорданка Фандъкова каза още, че през 2016 г. ще се работи приоритетно и по бул. Владимир Вазов, довършване на бул. Витоша до Южния парк, бул. Монтевидео, доизграждане на ул. Обиколна в "Дружба" и най-важният проект - третата линия на метрото. В края на месец март ще има цялостно затваряне на бул. "Патриарх Евтимий". Част от дърветата, които попадат в обсега на строителните дейности, ще бъдат преместени, а други ще бъдат подменени с нови.

Фандъкова заяви, че няма амбиции за президентския пост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!