Фалшив мейл извади Кунева от властта

OFFNews 10 декември 2015 в 15:17 7787 23

Председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева официално отрече партията да оттегля подкрепата си за кабинета. 

По думите й става въпрос за фалшиво съобщение. 

От партията обявиха, че имейлът и сайтът на партията са били хакнати. ДБГ е предала случая на ДАНС, като в момента служители на държавната агенция са в централата на партията и се опитва да установят откъде е дошла атаката.

По-рано днес беше разпространено прессъобщение, изпратено от ДБГ до агенция БГНЕС, в което беше обявено свалянето на подкрепата от правителството. 

ДБГ не може да продължи да крепи парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи.

Считано от днес (10.12.2015 г.), народните представители от ДБГ считат за нарушено споразумението което създаде настоящото мнозинство в парламента. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство,

Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива, призовават от движението.

Във връзка с тиражираната в последния ден информация, бихме искали да съобщим, че нито Председателят на ДБГ, Меглена Кунева, нито проф. Даниел Вълчев ще заемат министерски постове във формата на настоящото правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!