Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Евродепутати предлагат спиране на фондовете за България

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 02 април 2014 в 14:08691710

„Комисията да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата“. Това предложение към Еврокомисията фигурира в нов доклад на германския евродепутат Маркус Пипер (ЕНП). Докладът, който ще бъде обсъден днес в комисията за бюджетен контрол на Европейския парламент и ще бъде гласуван утре, е за освобождаване от отговорност на Еврокомисията за изпълнението на бюджета за 2012 г.

Неласкавата препоръка, касаеща България, е в параграф, красноречиво озаглавен „Липса на напредък в България. Авторите на текста заявяват, че приветстват критичните изявления на ЕК в доклада за напредъка от януари относно събитията в България, изразяват „дълбока загриженост относно липсата на напредък съгласно датиращия вече от седем години Механизъм за сътрудничество и проверка, продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и коригиране на грешки“. В заключение те призовават Еврокомисията да прецени дали изобщо България следва да получава средства от европейските фондове.

В коментар за доклада днес пред български журналисти в Брюксел евродепутатът Ивайло Калфин заяви: „Няма да се спрат средствата, дори и да се приеме този текст“. „Твърденията, че България е заплашена от спиране на европейското финансиране са поредните политически игри с вътрешно-политически цели“, каза той.

Обосновката на това предложение буди съмнения, защото докладът касае евробюджета за 2012 година, а докладчикът се позовава на критиките в доклада за България за правосъдие и вътрешен ред от януари, добави Калфин. Той обяви, че е внесъл предложение този текст от доклада да отпадне, предстои то да бъде обсъдено в пленарната зала на ЕП.
боец 03.04 2014 в 07:17 12
+ 7
- 3
Европа иска да не си пръска парите на вятъра, това е всичко! Докато обществото ни е пълно с червени капиталисти ще е така. Който пропагандира излизане от ЕС и НАТО, той е и за анексирането на България от Турция. Европа също не дава с охота пари на Гърците и нашите няма да спре, но жалкото е, че с тези пари ще расте само задника на олигарси, като Пеевски.
боец 03.04 2014 в 07:16 11
+ 2
- 3
Европа иска да не си пръска парите на вятъра, това е всичко! Докато обществото ни е пълно с червени капиталисти ще е така. Който пропагандира излизане от ЕС и НАТО, той е и за анексирането на България от Турция. Европа също не дава с охота пари на Гърците и нашите няма да спре, но жалкото е, че с тези пари ще расте само задника на олигарси, като Пеевски.
Николай 03.04 2014 в 02:17 10
+ 5
- 13
Излизане от ЕС и НАТО е единствения полезен ход.
DID 02.04 2014 в 18:06 9
+ 23
- 38
Според германеца България не трябва да получава еврофондове, а само да дава. Това е отношението на нашите нови "Големи братя" към България и българите и техните двойни стандарти. На Гърция опростиха дълг от близо двеста милиарда евро и продължават да им дават, а от нас само искат. Може да се поразсъждава дали отново не сме на грешната страна.
Ven 02.04 2014 в 16:42 8
+ 57
- 2
Доста крайно решение. Би било доста по ефективно да се наложи запор на сметките и достъп до Европа на лица свързани с корупцията и източването на фондовете. Станишева, прасето, Василев, Сидеров и целия им кръг от пр-и изпозващи европейските средства за лична облага.
Bastor 02.04 2014 в 16:01 7
+ 52
- 4
ХАхаха знаех си че пак Бойко ще ви е виновен на вас.

Разсъждения тип четвъртокласник - "Той отиде и ни изказа че крадем"

Те все едно са малоумни там и нямат органи с които да наблюдават наглите кражби на боклуците от БСП/ДПС/Атака.

Стига обижда всички коментиращи тук в опорните ти точки за малоумници вивче, ами ходи събирай стинки от лийдуей като мангалчето, което си.
вива 02.04 2014 в 15:49 5
+ 6
- 21
Пено, ти да не потомък на Шотландския боец? Щото то вярно,че в дългосрочен план нещата ще се оправят, ама всички ще сме мъртви.
пена 02.04 2014 в 15:44 4
+ 52
- 5
Дано ги спрът. Тия пари в момента хранят само мафията и я държът на власт! Отворения работен пазар на ЕС заедно с пълното спиране на всякъкви източници на доход за мафията са единствения цивилизован начин да се оправи държавата. Но, разбирасе, първо ще трябва да мине през няколко фалита докато измрът и тарикатите и тези, които ги търпят ....
 
Още от : Политика
24 март 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.