Джон Кери на изненадваща визита у нас

OFFNews 08 януари 2015 в 17:10 12628 19

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига на посещение у нас на 15 януари - това става ясно от думите на външния министър Даниел Митов, прошепнати на премиера Бойко Борисов в началото на правителственото заседание тази сряда, в присъствието на журналисти, съобщи "Дарик".

Митов споделя, че визитата на Кери е потвърдена, но моли премиера да запази това в тайна.

Към момента от Министерството на външните работи не са потвърдили информацията. 

По време на протоколните снимки в началото на първото за годината заседание на правителството, министърът на външните работи Даниел Митов се приближава до премиера Борисов и пред включения микрофон, но шепнейки, му споделя за предстоящото посещение на Джон Кери и моли това да си остане между тях.

Очаква се държавният секретар на САЩ да проведе срещи с премиера Борисов и с министър Даниел Митов, като една от темите за разговор ще бъде енергийната политика на България след замразяването на проекта "Южен поток". 

В края на декември премиерът Борисов обърка името на държавния секретар на САЩ като го нарече Джим Кери. 

"Огромна подкрепа от Европа, огромна. Завчера Джим Кери се обади да изрази също подкрепата си", заяви Борисов в предаването "Панорама" на БНТ. След поправката на водещия Бойко Василев за зрителите стана ясно, че Борисов говори за държавния секретар на САЩ - Джон Кери:

"Джон Кери, Джим Кери е актьор", вметна Василев. "Джон Кери, да", отвърна лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!