"Движение 21" влиза в предизборната кампания с над 900 кандидати (видео)

OFFNews 25 септември 2015 в 14:35 5285 1

Таняна Дончева

Снимка Калоян Константинов

Татяна Дончева при откриването на предизборната кампания в зала "Триадица" в София

"Движение 21" влиза в предизборната кампания за местните избори с 882 кандидати за общински съветници, ще се бори за представители в 82 общини със самостоятелни листи, включително в София, в още 6 ще е в коалиция. Движението издига кандидатурите на 22-ма претенденти за кметски пост и на 24-ма - за районни кметове в столицата.

Днес партията с лидер Татяна Дончева откри официално предизборната си кампания в спортната зала "Триадица" в София.

"Защо избрахме тази зала, за чието съществуване вероятно никой от вас не знаеше? За да ви затрудним с паркирането? Не, защото преди 1 година тя беше руина, в безобразно състояние. Баскетболните хора решиха, че тя им трябва и я обновиха със собствени сили, без да правят сметка за от къде колко да откраднат.

Ние, от "Движение 21", трябва да вземем пример от такива неща, за да направим улицата, квартала, страната си хубави - това няма как да стане без общите ни усилия. Оставете герберите да режат ленти. Не е нужно да си в досег с централната власт, за да направиш нещо много по-смислено, с по-малко пари", каза Дончева.

Тя се обърна към членовете на Движението в залата с думите:

"Не се страхувайте, че днес "Движение 21" прилича на ЦСКА. Всеки започва от "В" група, важното е да има хоризонт.

Смисълът на "Движение 21" е да има механизъм за участие на гражданското общество в политиката, за влизане на нови хора в нея. Търсим хора с нови идеи, а те са притежание на хората с млад дух".

Като пример за такива листи тя посочи листите на "Движение 21" в София и Габрово.

Снимка: Калоян Константинов

В листите ни са хора, които нямат нужда да бъдат организирани и дресирани - те са отговорни, понякога повече от нас. Ние не се занимаваме с високопарни неща, а с реални проблеми. Не с дребнотемия. Ние сме хора на реалните действия, допълни Дончева.

Мотото ни е "Отборът на квартала" и с него искаме да покажем, че резултатите в политиката зависят от всеки - от всеки играч на терена и от всеки в екипа на отбора извън терена. Да покажем, че се ангажираме с реалните проблеми, каза заместник-председателят на партията Симеон Славчев.

Като основни приоритети за София, където Движението не издига кандидат за кмет, а листата за общински съветници е под №2, той посочи изграждането на достъпна градска среда, интегрирания градски транспорт и превръщането на столицата в зелен град, с велоалеи до всяка точка, до която стига общественият транспорт.

Отборът на квартала има нужда от теб

Posted by Движение 21 on 25 септември 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови