Движение 21: Отношението на кабинета към ветераните е цинично

OFFNews 06 май 2016 в 13:45 2973 5

В навечерието на 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия сме свидетели на безпрецедентен акт от страна на министъра на финансите г-н Владислав Горанов, с който се обезличават заслугите на ветераните дали здравето и живота си за свободата на България.  Това се казва в становище на Движение 21.
Неподкрепата на проекта на „Закон за изменение и допълнение на Закона за ветераните от войните" от министър Горанов с аргументи за икономия на средства чрез лишаване на ветераните от безплатни лекарства и ограничаване на злоупотребите от страна на лекарите "от ненужно изписване на лекарствени средства" са обидни и представляват груб опит за заличаване на историческата памет на нацията ни.
Националния изпълнителен съвет на ПП Движение 21 смята, че този акт на правителството е поредния пример, доказващ, че управляващите днес България ще направят всичко възможно и няма да пожалят средства да бъде подтиснат порива на българите към патриотизъм и родолюбие.
Становището на Министерството на финансите, с което се отхвърля проект на „Закон за изменение и допълнение на Закона за ветераните от войните" е цинично и е ярко доказателство за управленската немощ на правителството на Б. Борисов.
Правителство, което се опитва да реализира икономии от заслужените придобивки и инвалидните пенсии на останалите около 3 хиляди живи ветерани в България не е достойно да управлява страната, се посочва в документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

5

Иван55

06.05 2016 в 15:29

:) Как мухата стана слон...
Постарайте се сами да разберете кое заглавие е вярно:

"Владислав Горанов: Без привилегии за ветераните от войните" - свързаната статия тук

"Горанов спира ПО-ГОЛЕМИТЕ помощи за ветераните" - /http://nbox.bg/, главни букви от мен

"Правителство, което се опитва да реализира икономии" или което спира ЗАВИШАВАНЕТО на разходите?

Сега действащия закон не се отменя, кратък е и лесно може да се прочете, примерно в lex.bg.

13859

4

Daering

06.05 2016 в 14:40

Добре е, че има хора като гьотферен N2, та да ме осветлят за приноса на Баце Борисов към положението. Пък аз съм бил в неведение толкова време, да му се не види. Единственият човек в страната, който вярвах, че можеше да донесе благоденствие и ти го развенча с минимум усилия. Благодаря!

Хубав ник, бай дъ уей.

13859

1

Daering

06.05 2016 в 14:03

Е, нема как да репликираме уважаемата Дончева, защото отношението е цинипно, да.

Само се питаме те, като част от тези, които забъркаха тая каша с положението на пенсионерите, що подхвърлят паничката друг да я духа?