Две уволнения заради спорния строеж в Бистрица

OFFNews 27 октомври 2016 в 23:09 7823 2

Десислава Танева

Заедно със Столична община ще подадем иск решението на Поземлена комисия - Панчарево за имота в село Бистрица да бъде обявено за нищожно, обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с кмета Йорданка Фандъкова.

Танева каза, че възстановяването на имота върху бившето заведение „Цумчето" е извършено от поземлената комисия през ноември 2012 г.

Министърът на земеделието и храните съобщи още, че е назначена комисия, която дисциплинарно да уволни директора на Общинската поземлена комисия в Панчарево, който е заемал същата длъжност и през 2012 г.

„Освен директорът, в порочната процедура са участвали още двама служители. Единият ще бъде отстранен от работа, а на другия не можем да наложим административни или дисциплинарни мерки, тъй като към момента е в отпуск по майчинство“, каза Танева.

След подаден сигнал от кмета на София Инспекторатът на МЗХ е започнал проверка по случая.

„Проверена е цялата процедура, както и всички документи от 1992 г. до 2012 г. Компетентният орган установи, че има нарушения в цялата процедура по възстановяването. Някои от документите, издавани от различни служби, не отговарят на съответните законови актове и нормативна уредба към момента на издаването им. Докладът ще бъде изпратен в Прокуратурата“, заяви министърът на земеделието и храните.

Танева каза, че именно поради подобни пропуски в работата на поземлените комисии, през 2015 година е променен Законът за собствеността и ползването на земеделски земи.

„Изменението даде право министърът да упражнява административен контрол върху решенията на комисиите. Министърът може да отмени решение в срок от три години след постановяването му“, обясни Танева.

Тя посочи, че за имота в Бистрица сроковете са изтекли, затова единствената правна защита на обществения интерес е подаването на иска и обявяване на решението за нищожно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9402

2

данван

20.02 2017 в 14:19

Бушоните изгоряха

12597

1

petrof

27.10 2016 в 23:27

http://www.gatchev.info/blog/?p=1991
Обърнете внимание и на този случай, че в момента цари пълно затъмнение!
 
X

Да помогнем на украинските деца!