Две различни лица с еднакъв почерк подали жалба срещу „Да, България!“

OFFNews 07 февруари 2017 в 16:34 4394 1

Вера Асенова, която е член на Изпълнителния съвет на "Да, България!" и от чието име беше изпратена жалба срещу регистрацията на партията за изборите на 26 март, подаде сигнал в Софийска районна прокуратура, за злоупотреба с лични данни.

Заедно с председателя на "Да, България!" Христо Иванов тя беше в деловодството на Софийския градски съд (СГС), за да декларира, че депозираната жалба не е подписана от нея.

Нейното име фигурираше в една от трите жалби, които спряха регистрацията на "Движение Да България!".

Вчера в съда постъпиха три жалби срещу регистрацията на „Да, България!“ - от учредителя Добромир Добрев, втората е от Вера Асенова, която е член на партията, а третата е подадена от гражданина Иван Иванов, който не е обвързан с "Да, България".

Жалбите на Асенова и Иванов са изпратени по пощата и писмата от тях са написани с един и същи почерк. И двамата твърдят, че са използвани личните им данни и не са пускали такива жалби, обясниха от „Да, България!“. От там са категорични, че това са жалби, които не съдържат никаква идентификация с лицата.

По отношение на подалия една от жалбите на Иван Иванов, председателят на партията Христо Иванов коментира, че той още на учредителното събрание се е опитал да провокира хаос и да прави определени спънки. "Не се наемам да тълкувам какво го мотивира, но това, което със сигурност мога да кажа, че и неговите жалби, както останалите две, са неоснователни, ние твърдим, че той няма правен интерес, очакваме от ВКС да се произнесе в нормалните срокове е", каза Христо Иванов. 

Христо Иванов подчерта, че неслучайно за една от жалбите е избрана Вера Асенова, като едно от новите и ефективни публични лица на "Да, България!"

„Тези потресаващи престъпления срещу личността - кражба на лични данни, които водят до кражба на фирми и кражби на имоти, за съжаление са много често срещани в България, има твърде много потърпевши от тях, аз съм лично засегната“, заяви Вера Асенова. Тя отбеляза, че за първи път има подобна акция срещу политическа сила. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови