Двама платиха винетки с жълти стотинки

OFFNews 12 февруари 2016 в 07:51 5613 9

винетка
Продавачите на винетки няма как да откажат плащане с монети

Разградчанин си купи винетка за лекия автомобил с над 20 кила монети по 1, 2 и 5 стотинки. Час и десет минути продължи броенето на монетите. Две служителки помагаха на жената, която продава винетки в Областното пътно управление в Разград.

Изсипването на стотиците монети пред гишето, в което се продават винетки, започна с извинение и с неочаквана позитивна реакция на служителката, която работи там Миглена Николова. По подобен начин реагира по-късно и една от повиканите помощнички.
Солидната купчина монети Деян Пейчев събрал за около седмица, като му помогнали много хора. Половината от монетите са по 1 стотинка, 30 на сто са по 2 стотинки, останалите - по 5 стотинки.

Пейчев смята, че цената от 97 лв. за винетка е неправилно. Според него винетката трябва да е от дата до дата, а не за календарната година. Освен това не е справедливо хора, които шофират 1000 км. годишно, да плащат толкова, колкото и тези, които карат хиляди километри, обяснява той. Поставянето на винетката на стъклото пречи на видимостта на водача, изразява мнение Пейчев.

Преди дни 26-годишен мъж от Велико Търново също плати годишната си винетка с жълти стотинки.

Михаил Димитров решил да закупи стикера с монети от по 1,2 и 5 стотинки в знак на протест срещу последното увеличение на цената на винетката, предаде Дарик радио.

Мъжът е завършил аграрна икономика и работи като фирмен консултант. Обяснил е, че до този момент винаги е плащал винетката за автомобила си с банкноти, но тази година решил сумата да бъде в жълти стотинки.

„Като цяло държавата нетрадиционно се отнася с нас, като ни покачва таксата за винетен стикер, съответно и аз реших да й отговоря нетрадиционно на повишената цена на винетката", коментира Димитров.

Решението да изненада служителите в Областно пътно управление, като плати с жълти стотинки, взел преди седмица.

Споделя, че бързо събрал сумата, тъй като за идеята му помогнали десетки приятели.

„Всеки си разби касичката и ми донесе това, което имаше там. Първите около 40 лева бях събрал за половин година, като те бяха за съвсем друго нещо, но в крайна сметка ги дадох днес за винетка. Останалите 57 лева успяхме заедно да съберем само за седмица", каза търновецът.

Въпреки създаденото неудобство, стотинките са били преброени от монетоброяч във ведомството, като това е отнело около час.

„97 лева са много за винетка. Не е редно, на фона на пътищата, по които се движим, цената им не е реална", категоричен бе Михаил Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!