Димитър Танев: Фатално късно е за общ кандидат-президент с ГЕРБ

OFFNews 24 август 2016 в 10:25 6750 3

Димитър Танев

Готови сме за силно представяне на Реформаторския блок и целим постигането на балотаж. За разговори с ГЕРБ е фатално късно. С тях ще сме конкуренти и на тези избори. Това заяви пред БНР заместник-председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Танев.

"Профилът на кандидата на РБ трябва да е граждански и затова и позицията на ДБГ беше подкрепа за проф. Минеков, издигнат от 20 интелектуалци. В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика – гласът им трябва да се чува", добави още Танев.

Според него РБ е жизнен проект, който на всеки следващ вот подобрява резултатите си и с проф. Минеков ще потвърди тенденцията.

Попитан за номинацията на Гроздан Караджов Димитър Танев каза, че вътрешно проучване на ДБГ, сред избраните за делегати на конгреса на партията през октомври, е показало катастрофално ниска подкрепа – само 2 от 800 гласа за Караджов.

"Той няма да може да обедини нито РБ, нито да мобилизира структурите на ДБГ, които, знаете, че постигнаха най-добри резултати и кметове на местните избори. Нито един кандидат на РБ не може да направи успешна кампания без приноса и работата на нашите над 230 структури, готови и мобилизирани за изборите", заяви още заместник-председателят на ДБГ.

На въпрос за кандидатурата на Трайчо Трайков Танев каза, че бившият икономически министър трябва да убеди РБ, че цели силно представяне на изборите в полза на Блока и че  иска да стигне до балотаж. Освен това той не трябвало да позволи да се използва кандидатурата му за упражняване на натиск или други неполитически цели.

Според Танев процесите в лявото политическо пространство са естествен ход на разделение.

"АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството. Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата", добави Димитър Танев.

Според него левицата няма обединяваща кандидатура и срещу нея РБ е готов да издигне силен граждански кандидат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

24.08 2016 в 11:40

Много далеч от истината е кандидатурата на проф. Минеков. Той влиза в махленски тъпи лични разправии и това вече е достатъчно за да не мога да се насиля да гласувам за него. Отделно съм на мнение, че да си мислиш, че ще привлечеш гласове с професор е като да си мислиш, че можеш да ги привлечеш с генерал. РБ се заби в мисълта за своите структури, също като БСП. Ама ако ще си мерят структурите на ГЕРБ са им най-големи. ДРУГО трябва. Няма ли някой да се сети какво най-накрая?!?!

11751

2

Big Smile

24.08 2016 в 10:42

Да гласуваме за Алис Купър!

14057

1

morkoff

24.08 2016 в 10:34

Tоя навъсен пенсионер ако вземе повече от 15% ще си изям шапката.
Това ли е обединяващата личност за българския народ?
Смешна работа и жалка.
Напънала се мухата та родила слон, ама друг път.