Димитър Делчев: Опитите за бламиране на антикорупционния закон не успяха

OFFNews 07 февруари 2016 в 10:07 3858 2

Снимка Архив

Опитите за бламиране на антикорупционния закон, като се попречи на избора на Меглена Кунева за образователен министър, не успяха. Гласуването показа атака срещу правителството, а опозицията целеше да стопира всички усилия в борбата с корупцията.

Това коментира в Гоце Делчев Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на правната и вътрешна комисии в парламента. 

Основните партньори в управлението са ГЕРБ и РБ и тази формула се доказа и с гласуването за новия министър, каза Делчев.

АБВ са част от управляващото мнозинство, когато имат полза от това, заяви депутатът и даде за пример ключови политики като антикорупционния закон, които АБВ не са подкрепили. 17 от 55 членове на националното ръководство на АБВ, включително и депутати , имат неточности в декларациите пред Сметната палата, дали поради грешка или укриване на информация, само те могат да кажат, коментира народният представител. 

Делчев бе категоричен, че вицепремиерът Кунева има волята и политическата подкрепа да увеличи темпа на реформата в образованието, при която има значително забавяне. 2/3 от държавните стандарти не са готови, по думите на издатели няма как до началото на новата учебниците година да бъдат готови учебниците за 1 и 5 клас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови