Депутатите ще вземат първата си заплата, без да са работили и ден

Засега само социалистът Георги Кадиев обяви, че ще я дари за благотворителност

OFFNews 27 октомври 2014 в 09:56 4891 6

Първият работен ден на депутатите е днес, но на тях вече им се полага една основна заплата - около 2500 лв.

По закон възнаграждението на народните представители се изплаща от момента, в който са избрани - 5 октомври, а не от момента, в който се закълнат (това ще се случи днес).

Преди дни млада жена - Бетина Терзиева, призова чрез отворено писмо депутатите да дарят тази първа заплата, която не са изработили. Бетина им предлага да съберат средства, за да спасят живота на болния Слави Едрев – роден с детска церебрална парализа и епилепсия.

До момента само социалистът Георги Кадиев обяви чрез профила си във Facebook, че ще дари първото си възнаграждение от Народното събрание. Той е избрал да дари парите на фондация за хора с аутизъм и призовава своите колеги също да си изберат кауза.

Представители на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, България без цензура и АБВ не успяха да отговорят на въпроса дали ще дарят първата си заплата и за каква кауза в интервю за БНТ.

Сега разбирам за тази кампания, призна Вили Лилков от РБ. Румен Йончев от ББЦ обяви, че е против да се прави политика с благотворителност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови