Депутатите ще работят до 22 часа, гледат бюджета за догодина

ОFFNews 01 декември 2015 в 19:26 2913 1

Народните представители удължиха днешното си извънредно заседание и ще започнат гледането на държавния бюджет за 2016 година.

По план заседанието трябваше да приключи в 19 часа, но депутатите решиха да го удължат до 22 часа. Точките в дневния ред бяха само три - бюджетите на ДОО и НЗОК, които вече са приети. Последната точка е именно държавният бюджет.

От БСП възразиха срещу удължаването на заседанието, като заявиха, че няма как да се удължава извънредно заседание. Председателят на парламента Цецка Цачева обаче обясни, че това не е така.

В зала вече са и част от министрите от кабинета. 

Във финансовата рамка за 2016 г. са заложени повече средства за отбрана, образование и социални плащания, както и увеличение на минималната работна заплата на 420 лева. Планиран е и нов дълг от над пет милиарда лева за погасяване на текущ заем, като общият дълг на страната не трябва да надвишава 26 милиарда и 600 милиона лева. Заложеният дефицит е до две на сто от брутния вътрешен продукт. Малко над 2 процента пък е планираният ръст на икономиката през следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови