Депутатите питали най-много за пари, Горанов отговарял 88 пъти

OFFNews 04 май 2016 в 11:59 2690 1

Снимка БГНЕС - архив

През петата си сесия 43-ото Народно събрание е приело 56 закона, 60 решения и една декларация. 

Това показва справка на парламента за времето от 11 януари до 27 април.

През тази сесия парламентът е имал 47 пленарни заседания, като три от тях са били извънредни. 

За периода са внесени 106 законопроекта, като 70 от тях са на народни представители. Постъпили са 57 проекта за решения, от тях 45 са от депутати, както и три проекта за обръщения и декларации. Народните представители приеха на 19 февруари 2016 г. Декларация във връзка със задълбочаващата се криза на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцки фермери.

Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на парламента е 55 часа и 30 минути. 47 часа и 30 минути са били посветени на редовния парламентарен контрол и 8 часа – на блиц контрол. 
Петъчният парламентарен контрол е проведен в 13 пленарни заседания, а блиц контролът – в 4.

В Народното събрание са постъпили 793 въпроса и 49 питания. Членовете на кабинета са отговорили на 548 въпроса и 31 питания.

Министърът на финансите Владислав Горанов е отговорил на най-много въпроси и питания – 88. След него са заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова – 78, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева – 65; министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – 53; министърът на земеделието и храните Десислава Танева – 38; вицепремиерът по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин – 34; министърът на околната среда и водите Ивелина Василева – 33. 

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Петър Славов – 86; Валентин Павлов – 67; Мартин Димитров – 60; Светослав Белемезов – 44; Иван Валентинов Иванов – 34; Настимир Ананиев – 32; Вили Лилков – 29; Георги Гьоков – 25; Слави Бинев – 25; Светла Бъчварова – 20. 

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ Реформаторски блок - 286 въпроса и 7 питания. От ПГ БСП лява България са отправени 226 въпроса и 11 питания; от ПГ АБВ – 75 въпроса и 7 питания; от ПГ Патриотичен фронт – 67 въпроса и 11 питания; от ПГ на ПП ГЕРБ – 40 въпроса и 6 питания; от ПГ на Българския демократичен център – 36 въпроса и 4 питания; от ПГ на партия АТАКА – 37 въпроса и едно питане, от ПГ на ДПС – 12 въпроса и едно питане. Депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, са задали 32 въпроса и едно питане.

По време на блиц контрола са зададени общо 50 въпроса към министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиерите. Народните представители са поставяли въпроси, свързани с мерките за справяне с бежанския проблем, съдебната реформа, газовата независимост на България, инвестиционната програма в Северозападна България, гарантиране сигурността на българските граждани, политиката за развитие на висшето образование, финансовата политика на правителството и др. 

По време на петата сесия беше отхвърлен вот на недоверие на Министерски съвет с министър-председател Бойко Борисов заради политиката му в здравеопазването. Разискванията бяха проведени на заседанието на 17 февруари, а гласуването беше на 19 февруари.

На 5 февруари 2016 г. беше проведено разискване по питането на народните представители Жельо Бойчев, Емил Райнов, Тунчер Кърджалиев и Хасан Адемов към министъра на здравеопазването Петър Москов относно задълженията на министъра на здравеопазването по изпълнението на общата политика за задължителните имунизации, включени в Имунизационния календар.

На 8 април 2016 г. бяха проведени разисквания по питането на народните представители Румен Гечев и Корнелия Нинова към министъра на финансите Владислав Горанов за финансовата политика на правителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13859

1

Daering

04.05 2016 в 12:28

"Не ме гледай какво говоря, гледай какви ги върша!"

Сал го нема дедо Йоцо, да види какъв живот кипи в таз, неговата, нова България.