Депутатите отчетоха досиетата, за БСП това е "лов на вещици"

Антония Чорева 12 януари 2017 в 13:42 3547 3

Депутатите приеха доклада на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност.

БСП не пропусна да отбележи, че ще неглижира тази точка и тази комисия. Депутатът Таско Ерменков каза от трибуната, че не може да не отбележи безполезността от съществуването на тази комисия.

"Повече от 27 години минаха от прехода. Работата на тази комисия е лов на вещици, и информацията от нея се изпозлва за политически цели", каза Ерменков.

По думите му в нея работят "наши хора, които получават едни нелоши заплати и автомобили". Ерменков беше категоричен, че БСП няма да участва в гласуването на този доклад  и "ще го отмине с презрение".

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев му отговори, че "наглостта на тази партия няма край. "Редно е като ставате, да казвате о.з Радулов. Ако не беше тази комисия, нямаше да знаем как сте отзован от Германия, а сега можеше да научим нещо и за фирмата ви "Релимекс"", коментира Андреев. По думите му отношението към Комисията за досиетата на БСП показва какви са намеренията на тази партия и показва какво ще стане, ако БСП вземе властта с ДПС.

А иначе в доклада на комисията става ясно каква е дейността й, че тече процедура по прехвърляне на архива на "Военна информация" в комисията, дава се информация за съдежбните дела и предсточщите й задачи. Данните са изложени от председателя на Комисията Евтим Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

12.01 2017 в 14:50

"Професоре", вярно ве, как не се сетихме по-рано. Дай да оставим ДС-овците да си управляват държавата на спокойствие. Много ги безпокоихме 27 години, време е да се кротнем. Иначе това трябваше да стане преди точно 26 години, а не сега...