Депутатите от комисията за имунитета на Сидеров се оплакаха от телефонен тормоз

Ивайло Анев 06 ноември 2015 в 10:00 4516 5

Димитър Главчев

Депутати, които са част от временната комисия за свалянето на имунитета на Волен Сидеров, се оплакаха от "постоянен телефонен тормоз".

Председателят на парламентарната комисия Димитър Главчев разказа, че партийната телевизия на "Атака" е пуснала телефонните номера на всички депутати от комисията, което е довело до непрестанния тормоз.

"Звънят ни в 2 часа през нощта и ни заплашват", обясни Главчев. Той пусна и запис на такова обаждане, на което се чува как непознат мъж казва: "Обажда се един гражданин на република България. Искам да питам г-н Главчев защо иска да осъдите един честен човек като Волен Сидеров. За да защити контрабандата на наркотици от премиера Борисов ли? ГЕРБ ще бъдат свалени и всички от правителството ще бъдат пребити в центъра на София.".

„Абсурдна теза е, че защитаваме наркопласьори. Нито познаваме такива хора, нито ги защитаваме“, категоричен беше Главчев.

Емил Димитров от Патриотичния фронт, който също е член на комисията, потвърди за такива обаждания.
„Това е стил и поведение на един народен представител. Да бие дипломати, да бие полицаи, да извива ръце на студенти“, напомни той.

„Утре ще отидем да се срещаме с нашите избиратели. Tрябва ли във всеки гражданин срещу нас да виждаме един потенциален луд от „Атака“, който е тръгнал да ни бие, защото е решил, че ние сме виновни за нещо“, попита Димитров. По думите му депутатите в парламента не могат да работят и са подлагани на натиск, точно както във НАТФИЗ.

Той се обърна и към СЕМ, като попита къде в програмната схема е разрешено да се публикуват лични данни на депутати да бъдат пускани. „СЕМ да кажат колко пъти са пускани нашите телефонни номера“, поиска той.

„Няма проблем номерата на всички народни представители да се знаят от народа“, заяви на свой ред депутатът от „Атака“ Илиян Тодоров.

„Нямаше проблем през 2013 г., когато всички протестъри знаеха нашите телефони и да ни звъняха в 2.00 ч. през нощта”, категоричен беше той и допълни, че ако някой заплашва депутатите от комисията има съответен ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови