Депутати питат премиера няма ли да забрани на Толстой да идва в България

OFFNews 20 септември 2016 в 13:54 7159 40

Депутатите Петър Славов и Методи Андреев внасят днес парламентарен въпрос към премиера Бойко Борисов във връзка с изказването на руския депутат от управляващото мнозинство Пьотр Толстой, че „ще купят цяла България, след като вече са купили половината от крайбрежието“.

Двамата депутати питат обсъждано ли е в Съвета по сигурност към Министерски съвет колко са закупените по българското Черноморие ваканционни и жилищни имоти, от граждани на държави, които не са членове на Европейския съюз, включително и чрез регистрирани в България юридически лица и проверява ли се с какъв произход са средствата, с които са купени имотите.

Славов и Андреев питат Борисов дали не смята, че скандалното изказване на Пьотр Толстой обижда всички български граждани и уронва националното ни достойнство и не е ли редно да му бъде забранено да посещава страната ни.

Според двамата депутати е притеснителен фактът, че съвсем наскоро е направен опит прагът на инвестицията, необходима за получаване на разрешение за продължително пребиваване, да бъде намален от 600 хиляди лева на 100 хиляди лева. Особено когато това се случва на фона на засиленото изкупуване на имоти по Черноморието от чуждестранни граждани, основно без гражданство в страна-членка на Европейския съюз.

Промяната е заложена в Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, внесен в парламента от Министерски съвет.

„Тази инвестиция е една от предпоставките чужденец от държава извън Европейския съюз да започне процедура по получаване на българско гражданство“, смятат двамата депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

43

Black Hex

29.09 2016 в 08:37

Пояснението ти е напълно излишно.....явно следиш форума отскоро...защото това е репертоара на всите

Може и да си прав... но все пак псето е забавно. Не ли?
Гледам тези дни се е появил един друг с ловешки номер. Сега оставаме в трепет кога ще се появи и човечето от клетката - "пантарей", който за 2 часа се преобрази от 780 в 6090 рейтинг и се покри.
Йончев, защо този профил продължава да не е блокиран, въпреки явната измама?

https://goo.gl/lkCXfk


ЩЕ СПАЗВАМЕ ЛИ ПРАВИЛАТА (ти) ИЛИ ЩЕ СИ ИГРАЕМ НА ШИКАЛКИ?

63994

40

Red or Dead

21.09 2016 в 19:15

““““.......@Red or Dead, ти не загряваш ли........““““““

Пояснението ти е напълно излишно.....явно следиш форума отскоро...защото това е репертоара на всите “умни..красиви..интелигентни“....те нали са все от един калъп, и съдят по себе си и за останалите;)

Освен това им е по-удобно ако си мислят, че “врагът“ е многоликият Янус.....

Темата Е'БАЧИ на мен не ми е интересна вече, остава само Йончев да намери малко време и да постъпи по.....ЕДИНСТВЕНИЯ достоен начин.....при всички други положения ще си остане на губещата страна.....а и видимо персоната Е'БАЧИ не си заслужава....

От мен ще има САМО неотменно МИНУСОВО оценяване.....твърдо и регулярно.....

10538

38

Black Hex

21.09 2016 в 13:21

а-а-аа-аааа виждам, виждам аз.

Потекла ти "потта" от устата. От много бачкане. :)))

https://goo.gl/jGXBBF

10538

35

Black Hex

21.09 2016 в 11:13

кичок, аре става и почвай с червените ръчечки. Стига спа! Който не работи не трябва да яде!

10538

34

Black Hex

21.09 2016 в 11:12

@Red or Dead, ти не загряваш ли, че порностатиста бачумигоначукаха продължава да си мисли, че ти списваш едновременно от два акаунта. :)))
В това е голямата забава.

Колкото до сотозеро, поразрових и се уверих в твърденията ти. И там има двоен аршин. Какво да правиш, редакцията получава "безвъзмездна" помощ по грант от АзБ... Безвъзмездна, безвъзмездна... КОЛКО ДА Е безвъзмездна?
Но @сото не му пука много много от това. Трябва да наблегне на езоповския стил в изказванията си. Ако пожелае естествено.