Данаилов: Искам пак да съм депутат, може и да има коалиция с ГЕРБ след вота

OFFNews 24 януари 2017 в 09:51 8145 13

Снимка бТВ

БСП не се меси на президента Румен Радев при съставянето на служебно правителство. Това заяви актьорът и зам.-председател на БСП Стефан Данаилов по бТВ. 

Хареса ми, че Румен Радев затвори устите на някои депутати. Това е характер, допълни той по повод репликата на новия президент: „Имате още една седмица” към някои от присъстващите на първата му реч в парламента.

„Известно е, че когато казваш на някого истината, го боли и има отрицателна реакция, защото той посочи всички неслучили се неща в нашата държава”, заяви Данаилов. След репликата на Радев някои от присъстващите напуснаха пленарната зала в знак на протест. „Това е все едно да отидеш на театър с презумпцията, че не харесваш това, което ще гледаш, и в един момент да започнеш да шумиш вътре в салона”, коментира Данаилов и отбеляза, че това е признак на лоша политическа култура.

Актьорът коментира и президента Росен Плевнелиев. За него обаче той сподели, че не го харесва и го определи като „слаб играч”.

Според Стефан Данаилов, който оглави инициативния комитет зад кандидатурата на новия държавен глава, кампанията за президент е била „генерална репетиция за БСП” преди парламентарните избори. По думите му това, че премиерът Бойко Борисов подаде оставка, показало, че не е могъл да приеме загубата от вота.

Данаилов каза още, че иска да бъде депутат и в следващия парламент, ако хората в партията пожелаят това и изрази увереност, че ще го направят. "Все още има нужда от моето присъствие в Народното събрание. Трябва да има човек, който да успокоява обстановката в парламента", добави Данаилов. Той уточни, че все още има 10 години стаж като народен представител и не попада в предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова депутати от левицата, които вече имат 12 прекарани години в парламента, да не бъдат номинирани отново за НС. 

По думите на актьора-политик възможно е след парламентарните избори да се направи по-широка управленска коалиция. Крайни са тези приказки да сме против ГЕРБ, или ГЕРБ да са против нас. На хората ще им писне от избори, смята Данаилов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

13

косата

25.01 2017 в 12:45

Накрая се изтърваха за коалицията ГЕРБ-БСП която ни готвят

63994

11

Red or Dead

24.01 2017 в 12:56

Прекрасен артист...ДОСТОЕН човек..ТОЛКОЗ!!!

42249

8

Denis Rizanov

24.01 2017 в 11:21

гласуването вече е задължително.

29216

4

Лопе де Вега

24.01 2017 в 10:40

Вай, вай, прочети си първото изречение и ми го разтълкувай, моля.

Поздрав!