"Да, България" не иска коалиция с Радан Кънев, отиват сами на избори (видео)

OFFNews 27 януари 2017 в 09:22 14789 28

Христо Иванов, лидер на "Да, България"

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

Решението е на националния съвет и е било взето късно снощи, обяви председателят й пред бТВ. То идва в отговор на откритата покана на лидера на новата дясна инициатива "Нова република" Радан Кънев за предизборна коалиция.

Формацията на бившия правосъден министър ще се яви под собствено име - като "Да, България".

"И двете партии имат реален шанс да влязат в парламента, но това зависи много от начина, по който се обърнат към хората", но бил сигурен, че и двете формации ще влязат в Народното събрание. "Там ще сме обединени", заяви Иванов.

"Не мисля, че целта трябва да е да се борим за един дял от наследството на 7-те процента на Трайчо Трайков, подчерта Христо Иванов. „Стратегическата ни цел е да излезем от тези 7%, да престанем да третираме българските избиратели като стабилни блокове, които трябва да парцелираме”, допълни той.

„Да, България” няма желание за препарцелиране на дясното просторанство. Нашата цел е да предложим на избирателите на тези три големи партии (ГЕРБ, БСП и ДПС - б.р.) инструмент за по-добро бъдеще на България чрез справяне с корупцията”, категоричен бе Христо Иванов.

Националният съвет (НС) на Движение “Да, България!” реши партията да се яви на избори като “Да, България!” – самостоятелно или като коалиция с нейното име “Да, България!”
Решението беше взето с мнозинство на заседание на Националния съвет тази вечер.
НС реши още Движение “Да, България!” да участва във формиране на антикорупционен парламентарен блок с други политически сили от демократичната общност след предсрочните парламентарни избори на 26 март тази година, се казва в официално съобщение на партията на Иванов.

Отговорът на Радан Кънев не закъсня:

Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех.

Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика. Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели.

Много от основателите на „Да, България“ са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време. Ако не влезем в бой днес и се скрием в суетата си, утре противниците на България ще са още по-мощни и още по-охранени. А животът на сънародниците ни - още по-труден и без перспектива.

Нова Република влезе смело в битката – тя не е само с мафията. Битката е и за Нова Република, нова икономика и нова надежда за нацията ни.

Надежда, която се ражда от смелостта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

26

Red or Dead

27.01 2017 в 20:17

Разбрах, че 'Джорето' щял да си разтвори краката САМО за....ДЕОС:))))

И в този ред на мисли, what the fuck ни занимавате с разни ЗИ креатурки, които ОБЩО не могат да вземат гласове колкото ....СветлЮ ХиподилчетУ...хихихииии...

11738

25

KumaLisa

27.01 2017 в 15:17

Сто пъти БРАВО на Христо Иванов!!!!!!!!

12038

24

косата

27.01 2017 в 14:32

И на Христо Иванов и на Радан Кънев и на Зелените и на ДЕОС стискам палци, но си мисля и за надписа на фронтона на Парламента ...

42249

19

Denis Rizanov

27.01 2017 в 13:42

Мечти, мечти-и-иии. Тази формация няма силите за устойчиво преминаване на 2%. Сверете си часовниците.
Nibble по-горе разправя за "митодиту" и лилков. И съм съгласен с него. Но да си сложи ръка на сърцето и да види пламен медаров от другата страна. Че той е митоди+атанасов на квадрат. И не само той.
 
X

Подкастът на OFFNews