ДСБ призова Плевнелиев да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат

OFFNews 13 май 2016 в 16:30 8054 16

ДСБ призова президента Росен Плевнелиев да се кандидатира за нов мандат като независим кандидат и обеща да го подкрепи.

Това заяви лидерът на партията Радан Кънев. 

Той призова и кандидатурата на Плевнелиев да бъде подкрепена от всички десни, реформаторски и проевропейски партии. 

Плевнелиев е най-добрият български демократичен президент. Президентът е основен конституционен гарант за външнополитическата ориентация на страната, отбранителната способност на армията и опазването на съдебната власт от политически вмешателства, а Плевнелиев е пример за успешно справяне с тези предизвикателства, подчерта Кънев. 

Той уточни, че не са водили разговори с Росен Плевнелиев и призова десните партии да проведат разговори с него, в това число и ГЕРБ. 

На въпрос дали ДСБ ще подкрепи Найден Зеленогорски, който е фаворит на ДБГ за кандидат за президент, Радан Кънев отговори, че имат наум по-амбициозна идея, която да бъде подкрепена от широка коалиция. Зеленогорски е добър кандидат, за да маркира добри избори за Реформаторския блок, но ние целим победа на изборите, коментира той. 

Страната ни е в тежка политическа сила вече 6 месеца - от 9 декември 2015 г., когато бяха отхвърлени конституционните промени и се провали съдебната реформа. С напускането на АБВ мнозинството в парламента е разрушено, а управлението е подложено на атаки по геополитическа линия отвън и на популистки тежнения отвътре. Затова настояваме кабинетът "Борисов" да доведе до точка на необратимост ключови геостратегически проекти като интерконекторната връзка с Гърция, газовите проучвания в Черно море и програмата за модернизация на армията, допълни лидерът на ДСБ, като подчерта, че депутатите от партията ще подкрепят в парламента тези проекти без всякакви насрещни условия. 

България има нужда от стабилно управление, а то е възможно единствено чрез радикални реформи и установяване на върховенството на закона, международна и вътрешна сигурност и ускорено икономическо развитие. Ние трябва да пренебрегнем тесните си партийни интереси и да търсим широка консолидация за постигане на тези цели, обявиха още от ДСБ. 

От партията уточниха още, че не биха приели предложения за участие в изпълнителната власт и призоваха представителите на ДСБ във властта да напуснат постовете си. Не сме търсили такива постове, не са ни и канили, каза Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

17

Red or Dead

13.05 2016 в 21:09

““чесън Рейтинг : 2362 13.05 2016 в 17:29 11
+ 9 - 46...““““““

WHAT THE FUCK....открих “бъг“ в софтуера-“служебен минусочук“....или другия вариант е човешките ни взаимоотношения с “идейния противник“ , @чесън, сори мен.....ти си просто...“collateral damage“......

Соросяги....моля обърнете внимание на коментар №11-@чесън....какви са тези...“МИНУС 46“.....веднага да бъде направен нужният ъпгрейд...

77927

16

El Commandante

13.05 2016 в 20:32

"умен, честен, възпитан, богат и образован човек"

Буахахахахахахахаххахахаха.....ти за Росито ли тва,айахахахахахаххахахаха.......

63994

15

Red or Dead

13.05 2016 в 20:23

“““““....Имайки предвид какъв ураган от МИНУСИ ви чака...““““

Ей, “софтуера“ най-после ...заработи..““““““““““ама излагате се бре, по-живичко действайте, че сороститутите. са много лабилни и видимо се изнервят.....само им вижте несвързаните брътвежи...

77927

13

El Commandante

13.05 2016 в 17:53

Педерасти сър......

17439

10

мнение от IP

13.05 2016 в 17:25

И без това щях да гласувам за Плевнелиев, ако се кандидатира. Друг, който да разбира, ама не само на думи, какво означава европейски ценности и граждански права, не се е появил на хоризонта.

10564

9

ultra-73

13.05 2016 в 17:19

Подкрепям напълно!Ако останалите "десни" партии са наистина такива, би следвало да подкрепят идеята, защото е много добра и напълно приложима. Р. Плевнелиев, независимо от цялата помия, която се изля върху него и непрестанните атаки от всякакви русофилстващи шестаци и безродници, успя и успява да бъде един напълно независим и демократичен Президент на България, коренно противоположен на абсолютно всички негови предшественици. А ако ГЕРБ наистина желаят да останат в дясното пространство и хората да ги приемат за такива, нека сега посмеят да се отрекат от него. Изключително навременен и печеливш ход на ДСБ!