ДСБ: Защо Лазаров си тръгва чак декември? За да даде поръчките на Пеевски

Антония Чорева 23 ноември 2016 в 13:33 8628 2

Снимка БГНЕС архив

Каква е причината оставката на инж. Лазар Лазаров, председател на Агенция Пътища, да си тръгне чак на 1 декември 2016 година при положение, че той подаде оставка преди дни. Това пита ДСБ министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, заяви лидерът на партията Радан Кънев. 

И отговори: „Остава същественото подозрение, че във времето до 1 декември г-н Лазаров трябва да изпълни ангажиментите на управляващите, да предаде поръчките на фирми за първия лот, който ще се работи на АМ „Хемус“, отново на фирми, близки до ГЕРБ, ДПС и до Делян Пеевски. По този начин да „опере пешкира“, след което след 1 декември да изчезне от публичното пространство".

Кънев коментира също и причините за подадената оставка, която официално е обявена, че се подава по лични причини, а официално Лазаров казал, че напуска поста, тъй като се чувства част от екипа на Бойко Борисов.

"Цялото общество знае, че оставката се подава заради тежки съмнения в корупция и заради цялостния провал на инфраструктурната политика през 2016 година“, каза обаче Радан Кънев.

По думите му има съмнения и за спиране на множество ключови проекти и обществени поръчки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови