ДСБ: Конгрес на РБ и диалог за кандидат-президент

OFFNews 30 май 2016 в 13:48 3592 13

Снимка Архив

Изпълнителният Съвет на Демократи за силна България проведе първо заседание в Русе, ръкъводството на партията реши единодушно, че България има нужда от дясноцентристки кандидат за президент.  

На България е нужен независим, равно отдалечен от политическите партии дясноцентристки кандидат за президент, гарант за проевропейската ориентация на България, за засилване процеса модернизиране на българската армия, смятат от ДСБ. Бъдещият президент трябва да е основният инициатор за осъществяването на радикална реформа в българското правосъдие. ИС на ДСБ е убеден, че единствено чрез диалог може да се стигне до такъв кандидат, подкрепен и от партиите в дясно. Съжаляваме за отказа на г-н Плевнелиев да бъде този кандидат. За нас темата за общ десен кандидат не е затворена, това е верният път, за да не се допусне ляво-ориентиран президент, който да постави под въпрос външнополитическата ориентация на България, пише в съобщението на ДСБ.

В текста се казва още: 

Изпълнителният Съвет изключва възможността за съвместно участие на предстоящите избори , както с национал-популистки формации от типа Атака, Патриотичния фронт, така и с формации които развиват малцинствен национализъм и популизъм като ДПС и ДОСТ. Те не могат да бъдат наши партньори. Възгледите на ДСБ за патриотизъм и национална отговорност са диаметрално различни.

Демократи за силна България отправя последен призив към партньори си от Реформаторския блок за провеждане на обещания на избирателите обединителен съюзен конгрес. Необходимо е това да се случи преди изтичане на споразумението, подписано от участващите в РБ, което се изчерпва с настоящите президентските избори. Преди тази кампания трябва да изпълним обещанието си към своите избиратели - РБ да стане единен политически субект. Трябва да бъдат решени въпросите за позиционирането на блока към властта, за лидерството и работещ механизъм за вземане на решения. РБ трябва да се произнесе и относно кандидат-президентската си кандидатура. ДСБ разчита, че поетите ангажименти към избирателите на РБ ще бъдат спазени в максимално кратки срокове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

13

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 18:39

№ 11-нали знаеш,бойколеоне винаги ще слушка като кученце,нали е слуга на ДС,както сам си призна,че румен петков го предложил за министър председател...а руменчо позеленя от яд и още на другия ден посъветва слугата да си затваря устата и да внимава какво говори :)Докато ченгетата ги пращаме в парламента оправия няма да има!

13340

12

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 18:33

№ 7-написал си пълни глупости!Нямаш право да наричаш "малоумник"този високо интелигентен човек,министъра на правосъдието ,който подаде оставка!Първо той не е член на ДСБ,ако заради това го обиждаш.Той е бил готов с предложенията си за сериозни реформи в съда и прокуратурата,но те не били приети ...от КОЙ?От гербарите разбира се.Ако нещо застрашава влиянието на "ШЕФА" бива отхвърлено веднага от неговите ,джобни "дупедати"в парламента!За здравния министър ти обясних,няма да повтарям.Докато герб са мнозинство в парламента,докато техния "ШЕФ" е на власт,реформи няма да има ,забравете!

12881

8

Иван55

30.05 2016 в 15:37

"Думата дясно не прави тоталитаризма демокрация!!!"

Тъй де, и "ляво" също. Думата "олигополия" пък обозначава тоталитаризъм на партокрацията, цялата, ляво-дясна. Та де я тая пуста демокрация?

13340

6

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 14:57

№ 3-Да не би да смяташ слугата на ДС-генералите ,другарят борисов за десен лидер?Да не би да смяташ герб за дясна партия-най-успешният проект на ДС за фалшиво дясно в България...Чрез такива проекти ДС управлява България...Но за овчедушието на масите не ми се говори...Всеки народ си заслужава управниците!

13340

5

Blagodatka Dushanova

30.05 2016 в 14:48

№ 3-Като намесваш Костов,че бил кандидат член на бкп и не са го приемали,не смяташ ли,че това по-скоро е комплимент за него,преценили са ,че не е достоен за член на бкп...това е направо голям плюс за Костов!На следващият въпрос-като казваш ,че Кънев не е изтеглил хората си,кажи кои са тези хора на ДСБ ,освен д-р Москов,който остана по собствено желание и май още не е разбрал,че борисов не смята да го подкрепи за реформа в здравеопазването!Никой друг от РБ не е от ДСБ!А на калфин демонстрацията да се пише за "почтен"имаше за цел точно това ,такива като теб да скочат срещу Радан Кънев...Не забравяй,че тези ченгета от абв ,много добре знаят как да провокират мръсотия срещу някого!
 
X

Да помогнем на украинските деца!