ДПС не държи на всяка цена да участва в управлението

OFFNews 24 април 2017 в 12:32 3024 4

ДПС не държи на всяка цена да участва в управлението

ДПС не държи на всяка цена да участва в управлението. Това заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ след среща при президента Румен Радев, където днес се проведоха консултации преди да бъде връчен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ.

„Приключиха консултациите при президента с ДПС. Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ, цитиран от "Фокус".

По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми“, каза още лидерът на ДПС.

Преди ДПС при президента беше лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който обяви, че партията му ще бъде гарант за стабилността на правителството. 

В 13.00 часа днес при президента ще бъдат представителите на парламентарната група на „Обединени патриоти“, а за вторник са поканени представители на БСП и ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

24.04 2017 в 15:50

Бе те да си кажат, че не искат бе. Все пак на европейско ниво партията-майка на банкянския разбойник управлява с партията-майка на доган. Ко се праите че не знаете?!
То и онзи носат индивид дето не е могъл да се пребори 3 пъти да стане съдия, и него никой не го пита, ама он оди и зяе по всички възможни телевизии, че и "проблясъците" от фейсбук му препечатват из пресата. Мислител голям. Не бил десен, а обикновине амбреаж, зелен при това.
И никой никой не го пита, ма той да си каже.

12392

3

мгергов

24.04 2017 в 14:01

А кой ги пита въобще :)

29585

2

Izalina

24.04 2017 в 13:47

Да, тук имаме съгласие. И ние не държим. Въобще.


Виж понапълни се с "гаранти" на стабилност иначе. Прескачат се.

42249

1

Denis Rizanov

24.04 2017 в 13:05

То не, че някой ше ги покани на всяка цена в управлението...
:)